Сто петдесет и първата годишнина от избора на Антим Първи

...
Сто петдесет и първата годишнина от избора на Антим Първи
Коментари Харесай

В Лом се преклониха пред делото на екзарх Антим I

Сто петдесет и първата годишнина от избора на Антим Първи за Български екзарх беше тържествено празнувана в Лом, по самодейност на Дружество „ Будители ” в област Монтана, със съдействието на Военния клуб в града.
За увековечаването на това велико дело с благословението на Видинския митрополит Даниил - Видинската света митрополия, Съюзът на българските писатели, Фондация „ Читалище ”, списание „ Читалище ” и сдружение „ Будители ” в област Монтана предходната година оповестиха конкурс на тематика „ Ще бъда благословен, в случай че възкръсне България за нов свободен живот! ", отдаден на живота и делото на Екзарх Антим I. Резултатите от първото издание на състезанието бяха оповестени във Видин навечерието на Рождество Христово. 
От името на регионалния шеф на област Монтана инж. Валери Димитров бяха връчени грамоти за чудесно показване в състезанието на ломските участници: Илиан Николов от литературния клуб „ Кръстьо Пишурка ” при националното читалище „ Постоянство 1856 ”, Георги П. Георгиев, Никола Михайлов, Веселина Кирилова и на екипа от възпитаници от VI а клас при Иновативно приблизително учебно заведение " Димитър Маринов " с началник Аделина Димитрова.
Сърдечно, с топли думи към лауреатите от състезанието се обърна началникът на Регионалното ръководство на образованието в област Монтана Трайка Трайкова.
На тържеството бяха прожектирани филмите, завоювали втора и трета премия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР