Сто и осемнайсет хиляди сгради са напълно срутени или спешно

...
Сто и осемнайсет хиляди сгради са напълно срутени или спешно
Коментари Харесай

118 хиляди сгради са напълно разрушени при земетресенията в Турция

Сто и осемнайсет хиляди здания са изцяло срутени или незабавно би трябвало да бъдат разрушени, тъй като са понесли тежки провали при земетресенията на 6 февруари, заяви турският министър на околната среда, градоустройството и изменението на климата Мурат Курум, представен от електронното издание на в. " Сьозджу ".

Министърът уточни, че паралелно с установяването на вредите, нанесени от трусовете, се правят действия и по отношение на нуждата за създаване на нови селища за останалите без дом, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Надяваме се, че в 11-те потърпевши турски окръга под управлението на нашия президент ще проведем най-голямата в историята на републиката готовност за създаване на жилища при бедствия и ще предадем на нашите жители ключовете за техните сигурни и спокойни домове ", сподели Курум. " В началото на март декларирахме, че ще стартираме строителството на 30 хиляди жилища, и се надяваме, че ще увеличим този брой още повече ", добави той.

По думите на Курум местата за новите селища са набелязани и ще бъдат осъществени подробни изследвания на терена дружно с учени и експерти.

" Нашите жилища няма да надвишават 3-4 етажа над земята и се възнамеряват по този начин, че да дават отговор на локалните и културните потребности ", сподели той.

Министърът добави, че се правят нужните геоложки изследвания, целящи обитаемоте места да се изтеглят към регионите, където почвата е постоянна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР