Сто и десет малки и средни предприятия в пограничния регион

...
Сто и десет малки и средни предприятия в пограничния регион
Коментари Харесай

С европари ще се помогне на 110 малки и средни предприятия по границата с Гърция

Сто и 10 дребни и междинни предприятия в пограничния район на България и Гърция аплайват за финансиране в размер на 20 млн. лева по Програмата за трансгранично съдействие сред двете страни за 2014-2020 година Това стана ясно по време на съвещание на взаимния комитет за наблюдаване на програмата, съобщи Министерството на районното развиване и благоустройството,

Срещата бе управлявана от заместник-министъра на районното развиване и благоустройството Деница Николова и държавния секретар на Министерството на развиването и вложенията на Гърция Ники Дандолу. В полемиките се включиха водещите заинтригувани страни от трансграничния район, измежду които регионалните шефове на Благоевград, Хасково, Кърджали, представители на локалната власт и гражданското общество.

" За първи път дребните и междинните компании от двете страни на границата имат опция да получат непосредствено европейско финансиране за действия, които целят повишение на конкурентоспособността, разширение на производството и постигане на нови пазари. Малкият и междинен бизнес носи най-голяма добавена стойност в районите ", означи заместник-министър Николова.

В рамките на крайния период за подаване на планови оферти са получени 55 апликационни форми, като 30 са с водещ сътрудник от гръцка страна, а 25 от българска. Предложенията са в стадий на оценка.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР