Сто двайсет и шест души са евакуираните от уикенда досега

...
Сто двайсет и шест души са евакуираните от уикенда досега
Коментари Харесай

126 души са евакуирани от „Азовстал”

Сто двайсет и шест души са евакуираните от уикенда до момента от обсадения металургичен комбинат " Азовстал " в украинския град Мариупол, оповестиха съветски източници, представени от ДПА.

Над половината от тях са избрали да бъдат евакуирани на следена от Украйна територия , съобщи съветското министерство на защитата и добави, че сигурността им е обезпечена.

" Шейсет и деветте жители, решили да избягат към региона, следен от режима в Киев , са предадени на представители на Организация на обединените нации и Червения кръст и сега пътуват към Запорожие с автоколона ", уточни министерството.

Русия значително завладя Мариупол. Според оценки в града, при пагубни условия, са останали към 100 000 души от 400 000-ното му предвоенно население.

Последните бранители на Мариупол се окопаха в комбината " Азовстал ", дружно с цивилни , и отхвърлят да се предадат макар многократните съветски претенции да го създадат.

Не е ясно какъв брой тъкмо хора има в бункерите на комбината , които са строени да устоят на нуклеарна война, отбелязва ДПА. Украинската Национална армия приказва за 200 цивилни, които към момента са блокирани в комбината, в това число 20 деца. Освен тях там имало и към 500 ранени бойци на украинската опозиция, нуждаещи се от незабавна здравна помощ.

Предложение на съветския президент Владимир Путин да им бъде предоставено лекуване, в случай че тези, които са останали в комбината, сложат оръжие и се предадат, беше отхвърлено.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР