Сто двайсет и един души новоргистрирани в община Кочериново, са

...
Сто двайсет и един души новоргистрирани в община Кочериново, са
Коментари Харесай

121 души, новоргистрирани в община Кочериново, са проверени от ДАНС

Сто двайсет и един души новоргистрирани в община Кочериново, са били обект на инспекция на ДАНС. Служители на държавната организация са направили инспекция в общината, по отношение на идните избори. Това заяви за Българска телеграфна агенция заместник-кметът Любка Джонова, краткотрайно изпълняваща длъжността кмет на общината.

"Проверката беше осъществена в петък за няколко часа, изцяло изненадващо ", споделиха от администрацията. Според изпълняващата длъжността кмет, обект на контрола е била службата "ГРАО " и броя на регистрацията на жителите по непрекъснат и сегашен адрес. "Съставен е протокол и чакаме резултатите от инспекцията ", сподели още Джонова.

По нейни данни, предоставени й от отдел "ГРАО ", новорегистрираните поданици по сегашен адрес в общината за тази година са 111, а по непрекъснат - 10.

В общината имаме 10 обитаеми места, информацията се отнася за цялата община Кочериново. Освен това имаме и дом за възрастни хора и броя варира ", разяснява още Джонова.

Данни за инспекцията нямаше в Общинската изборна комисия /ОИК/, откъдето оповестиха, че оттова не са изисквани данни. Според ръководителя на ОИК Атанаска Богоева, броят на гласоподавателите в общината за идните избори е към 3 100.
В борбата за кмет на Кочериново вземат участие петима претенденти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР