Сто души дневно се опитват да пресекат българо-гръцката граница. Това

...
Сто души дневно се опитват да пресекат българо-гръцката граница. Това
Коментари Харесай

Спираме 100 души дневно, преди да пресекат границата

Сто души на ден се пробват да пресекат българо-гръцката граница. Това стана ясно от думите на Стефан Балабанов, заместник-министър на вътрешните работи, преди конференция с Народното събрание, отдадена на мигрантския проблем, която събра политици и посланици.

По думите му нито един от опитващите се не съумява да премине границата.

Няма пробив и на турската граница. Ние ги прихващаме още на тяхна територия , както и с гърците и те още веднъж си ги взимат назад, акцентира Стефан Балабанов. В момента няма данни огромни групи мигранти да желаят да минат границата ни в посока Западна Европа.
 Засилва се миграционният напън от Гърция
Засилва се миграционният напън от Гърция

Близо 700 мигранти пробвали да преминат границите ни от началото на годината

Преди няколко дни силовият министър Младен Маринов е провел диалог с гръцкия си сътрудник и двамата за прецизирали някои параметри на взаимоотношението.

Миграцията е един феномен, който няма да бъде кръстосан , разяснява ръководителят на външната комисия в Народното събрание Джема Грозданова. Важно било да се види накъде ще тръгне миграционната политика след избора на нова Европейска комисия.

Шефът на вътрешната комисия Пламен Минев посочи, че проблемите на миграционните процеси седят с цялостна мощ пред българския парламент . С рецесията от 2015 година миграцията се трансформира в една предпочитана тематика по думите му. Макар и през последните години въпреки всичко се следи понижаване на мигрантския поток, Европа ще продължи да бъде привлекателна за мигрантите по думите на Пламен Нунев.
 Опасяваме се от нов взлом на мигранти от лагерите в Турция
Опасяваме се от нов взлом на мигранти от лагерите в Турция

30 000 се канят да щурмуват Европа през Гърция и Хърватия, предизвести Борисов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР