Сто деца от СУ Димитър Благоев“ в Провадия се включиха

...
Сто деца от СУ Димитър Благоев“ в Провадия се включиха
Коментари Харесай

100 деца се включиха в урок по горска педагогика в Провадия

Сто деца от СУ „ Димитър Благоев “ в Провадия се включиха в урок по Горска педагогика проведен от специалисти от ДПП „ Шуменско плато “, ДГС-Провадия и СИДП, научи Moreto.net.

Всички възпитаници от 1 до 4 клас имаха опция да покажат познания за горите на Североизтока и животните, които ги населяват.

По време на занятията малчуганите трябваше да преминат през четири обучителни центъра. В първият те учиха по какъв начин да се ориентират по карта, какво би трябвало да носят в раницата си по време на поход и по какъв начин да разпънат палатка, в случай че останат да нощуват в гората.

Горският възпитател Асен Христов им сподели образно по какъв начин могат да възпламенят огън със стъкло, в случай че са не запомнили да си вземат кибрит за лагерния огън. Той ги предизвести обаче, че след пикник би трябвало да приберат всички боклуци и стъклени бутилки, тъй като могат да провокират пожар в гората, а и по този начин замърсяват местообитанията на доста скъпи типове.

Във вторият център дребните възпитаници разпознаваха следите на горските жители, приказваха за навиците на животните и кое от тях с какво се храни.

В идващият пункт децата схванаха за какво е значимо да се поддържа равновесието в природата и какви са следствията от пожарите и други катастрофични събития. В четвъртият център малчуганите получиха книжката „ Приказки от гнездото “, която е част от плана „ Земите и горите на орела “. Малките възпитаници строиха гнезда, храниха кресливите орлета и летяха над Провадия.

През идващите дни в уроците по Горска педагогика ще се включат деца от Шумен, Добрич, Варна и Върбица.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР