Сто балона с детски послания полетяха в небето над НДК

...
Сто балона с детски послания полетяха в небето над НДК
Коментари Харесай

100 балона с детски послания полетяха над София

Сто балона с детски послания полетяха в небето над НДК в столицата във връзка Международния ден на детето. Проявата е проведена от Държавна организация за протекция на детето и е под надпис „ Нека всеки ден да е ден н детето ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Дефилето, поведено от мажоретен състав и духов оркестър, в което се включиха деца и родители, стартира от „ Ларгото ” в 11 часа в днешния празничен ден. Към шествието се причисли и министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков.

Дефилето, поведено от мажоретен състав и духов оркестър, в което се включиха деца и родители, стартира от „ Ларгото ” в 11 часа в днешния празничен ден. Към шествието се причисли и министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков.

След стартирането на балоните с детски послания, програмата продължи на сцената на кино „ Кабана ”, където ръководителят на ДАЗД Елеонора Лилова и общественият министър произнесоха своите приветствени слова.

Днешното дефиле е във връзка Международния ден на детето, който по традиция се чества в нашата татковина. Децата, които виждате, са мажоретки и духов оркестър от Първа британска, 140-то учебно заведение, 144-то. Днес ще се причислят към празника Националният замък на децата, Националното учебно заведение за танцови изкуства и още други изненади, в това число и един забавен за децата влогър “, заяви ръководителят на Държавна организация за протекция на детето (ДАЗД) Елеонора Лилова пред БГНЕС.

„ Шествието е подчинено на нашето мото – „ Нека всеки ден да бъде ден на детето “, тъй като всеки ден, освен на 1 юни, би трябвало да демонстрираме обичта към децата си, те да бъдат нашата специфична част от всекидневието, да ги обгрижваме, да им оказваме помощ да порастват и дружно да вършим света по-добър “, сподели тя.

По думите ѝ участниците в креативната стратегия са 240. „ А тези, които ще бъдат аудитория и ще вземат участие в томболата и квалифицираните игри, са също толкоз на брой, т.е. към 500 деца вземат участие в събитието “, съобщи Лилова.

Тя заяви, че събитието ще бъде снимано и тези, които няма да могат да бъдат на място, ще могат да го видят по-късно в YouTube канала на ДАЗД. „ Заедно с надарените деца, празника сме го подчинили и на нашата виновна задача да пазим детето в Интернет “, акцентира тя, като посочи, че това е една от главните задания на ДАЗД. Лилова също по този начин напомни, че ДАДЗ има готови правила за децата по тематиката, които са публикувани в просветителните институции още от 2019 година

„ Днес с нас ще бъдат комисар Димитров и неговият екип от ГДБОП, както и представители от „ Виваком “, които ни осигуриха специфичните награди – два преносимия компютър и 8 мобилни телефона за тези, които в действителност познават разпоредбите за безвреден Интернет “, означи тя.

„ Гости ще ни бъдат както министърът на труда и обществената политика и заместник-министър Иван Кръстев, заместник-директорът на Агенция за обществено подкрепяне, заместник-представителят на УНИЦЕФ за България и, несъмнено, представители на омбудсмана, на районното ръководство по обучение, заместник-кметът госпожа Атанасова “, посочи Лилова.

„ Бих желала да изразя специфичната признателност към Столична община. За поредна година те са дружно с нас на празника и ни осигуриха кино „ Кабана “, и ни поддържаха като цяло в събитието “, сподели още ръководителят на ДАЗД.

БГНЕС напомня, че тази година Държавната организация за протекция на детето слага още веднъж акцент на празника с тематиката за сигурността на децата в мрежата. Чрез игри с награди децата ще научат забавни обстоятелства и ще получат препоръки за сърфирането в интернет от представители на отдел Киберпрестъпност при ГДБОП-МВР и от Комисията за отбрана на персоналните данни. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР