СТК на БФС върна на 11 юни (неделя) баража за

...
СТК на БФС върна на 11 юни (неделя) баража за
Коментари Харесай

БФС върна в неделя баража Арда - Левски

СТК на БФС върна на 11 юни (неделя) баража за присъединяване в квалификациите на шампионата Лига на конференциите на УЕФА сред Левски и Арда (Кърджали). Това стана на днешното изключително съвещание на комисията.

СТК преди два дни разгласи, че измества дуела с ден по-рано от в началото оповестеното за събота " по отношение на получени сигнали от ФК участници в срещите бараж за футболисти, на които им изтичат договорите на 10 юни и неспособност да бъдат употребени след тази дата, с цел да бъде спазен феърплеят и равнопоставеността на тимовете ".

От Левски през вчерашния ден излязоха с остра позиция против смяната, а СТК през днешния ден смени позицията си. Така срещата ще се състои на 11 юни от 19:00 часа на стадион " Георги Аспарухов ".

" БФС бе известено, че на 10.06.2023 година са планувани голям брой манифестации на територията на град София и опцията за смесването им с проведени фенски маси, може да докара до съществено нарушение на публичния ред и заплаха за здравето и живота на хората.

Във връзка с горното СТК при БФС реши - срещата за установяване на последния участник в Европейските шампионати сред тимовете на ПФК Левски София и ПФК Арда Кърджали ще се играе на 11.06 (неделя) 2023 година от 19.00 часа, вместо на 10.06/събота/2023 година Промяната е съгласувана с Нова Броудкастинг груп и БПФЛ.Относно изтичащите на 10.06.2023 година контракти на футболисти, СТК установи, че на 08.02.2023 година заради изключителни условия с Решение на СТК е изменен календара на БФС. Същият е оповестен на формалната страница на БФС и всички участници в Първа лига са известени. Ръководствата на клубовете са имали задоволително време да подхващат нужните ограничения за удължение на договорите на своите футболисти, поради на това, че датите за баражи са избрани на 10.06 и 11.06.2023 година. Несъобразяването с календара на БФС е напълно отговорност на ФК ", се споделя в последното мнение на СТК на БФС.  
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР