Стийв Черундоло ще продължи да бъде треньор на българския халф

...
Стийв Черундоло ще продължи да бъде треньор на българския халф
Коментари Харесай

Стийв Черундоло ще бъде треньор на Филип Кръстев в ЛАФК и през следващия сезон в МЛС

Стийв Черундоло ще продължи да бъде треньор на българския халф Филип Кръстев и през идващия сезон в американската Мейджър сокър лига (МЛС). 44-годишният експерт подписа нов дълготраен контракт с Лос Анджелис ФК (ЛАФК).

Черундоло съумя единствено за две години да изведе ЛАФК до успех в Купата на МЛС и до край в Шампионската лига на КОНКАКАФ. За идващия сезон той ще резервира и помощниците си Анте Разов, Марк дос Сантос и Ока Николов.

Под управлението на този треньорски екип, 22-годишният Филип Кръстев, който игра два сезона в Левски, записа 12 мача и два гола.

" Радвам се, че приключението ми в Лос Анджелис ще продължи, откакто прекарахме две уморителни, само че сполучливи години. Имам шанса да работя с отличен треньорски екип и общоприет управител в лицето на Джон Торингтън. Благодаря на всички чиновници на клуба и на собтвениците за това, че поддържат тима. Заедно с феноменалните ни почитатели, ние ще се завърнем още по-гладни и по-готови за триумфи ", сподели той.

ЛАФК не разгласи публично периода на новия контракт на Черундоло, който е с баланс 35-19-14 в постоянния сезон и 6-1-1 в плейофите за Купата на МЛС. Новият сезон стартира на 24 февруари с мач сред ЛАФК и Сиатъл Саундърс.

Кръстев е преотстъпен на ЛАФК от белгийския Ломел до 30 юни 2024, само че американците имат алтернатива за непрекъснат трансфер. Според оценката на transfermarkt, той може да възлиза на към 4 милиона евро.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР