Стивън Стамкос вкара своя гол 500 в НХЛ и след

...
Стивън Стамкос вкара своя гол 500 в НХЛ и след
Коментари Харесай

Стивън Стамкос премина границата от 500 гола в НХЛ

Стивън Стамкос вкара своя гол 500 в НХЛ и по-късно добави още два за хеттрик, извеждайки Тампа Бей до победа с 5:2 над Ванкувър в среща от постоянния сезон на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада.

Стамкос е 47-ият състезател в лигата, който доближава границата от 500 гола и първият, който го прави с екипа на Тампа Бей.

Брайдън Пойнт и Никита Кучеров записаха по гол и асистенция за петата поредна победа на Лайтнинг. Алекс Килорн направи две асистенции, а вратарят Брайън Елиът отрази 37 удара.

За Ванкувър се разписаха Андрей Кузменко и Куин Хюз.

Лидерът в постоянния сезон Бостън завоюва безапелационно с 4:1 при гостуването на Ню Йорк Айлендърс и записа трета поредна победа в лигата. 

Нюйоркчани поведоха с гол на Зак Парис в първата третина, само че гостите обърнаха във втората част с попадения на Чарли Макавой и Дерек Форборт, а в последната третина Брад Маршан и Трент Фредерик прибавиха още две попадения за триумфа на Бостън.

Отава надви над Питсбърг с 5:4 след продължение в друга среща от тази нощ. Брейди Ткачук осъществя победния гол за " сенаторите " в 25-а секунда на продължението. Ткачук се отличи и с три асистенции, а  вратарят на отбора Кам Талбът избави 16 удара.

За Питсбърг Евгений Малкин приключи с гол и две асистенции, а Сидни Кросби даде три асистенции.

Вратарят с български корени Александър Георгиев избави 34 удара за триумфа на първенеца Колорадо с 4:1 над Калгари. Мико Рантанен и Артури Лехконен вкараха по два гола за третия следващ триумф на " лавината ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР