Стивън Шварц и Камерън Зуб са само на 25 години,

...
Стивън Шварц и Камерън Зуб са само на 25 години,
Коментари Харесай

Whop: Пазарът за 300 млн. долара, където Gen Z търгува с опит и експертиза

Стивън Шварц и Камерън Зуб са единствено на 25 години, само че за нежната си възраст са съумели да съберат стабилен предприемачески опит.

Всичко стартира типично по тийнейджърски – от маратонките. По-конкретно, от модела Nike Kobe 7 Easter.

По това време, Стивън е избухлив 13-годишен юноша от покрайнините на Чикаго. Запознава се с връстника си Камерън онлайн във Фейсбук група.

Първите им известия са за този модел маратонки. По-конкретно, за създаване на ботове, които да могат да ги купуват и препродават.

Неусетно  момчетата стават бизнес сътрудници, преди още да са навършили години за шофьорска бумаги, споделя историята им FastCompany.

Докато връстниците им прекарват часове наред във видеоигри, каране на скейтборд и шляене из кварталните улуци, Стивън и Камерън започват нови инициативи – от текстова версия на Snapchat ( " Това беше много готино ", споделя Зуб) до игри за iOS и разнообразни търгове.

Сега, на 25 години, двамата си дават сметка, че ранните им предприемачески завършения са били прозорец към основаване на компания, чиято стойност през днешния ден е към 100 милиона $.

Това е Whop - името е " запаметяващо се, малко и звучи добре фонетично ", изяснява Шварц, онлайн пазар, който започва през 2021 година

Неговата цел: " Да дадем опция на всеки да стане интернет бизнесмен ". По-конкретно, да бъде цифрова платформа, където всеки, който има познания или умения, може да се включи, да направи презентация и да накара потребителите да платят от стотинки до хиляди долари за неговата експертиза – посредством курсове или програмен продукт.

В Whop можете да си купите логаритъм, който търгува вместо вас денем, да се сдобиете с вътрешни прогнози за спортни залагания или даже указания по какъв начин да станете инфлуенсър в TikTok. Срещу 50 $ на месец можете да се абонирате за " Истината ", която дава обещание да " усъвършенства всички вероятни индикатори на живота ви като Човек и да разреши на триумфа да пристигна естествено ".

Сайтът предлага меню от огромни и дребни умения, всички поднесени в дигитален тип.

" Става дума за сливане на разнообразни прекарвания, които тези основатели могат да продават, с цел да основат среда, сходна на SaaS ", споделя Стивън.

" Помислете за това, че всички се събират дружно, основават ревю на уменията, продуктите и експертизата си, прибавят своите оферти, а по-късно купувачите идват и ги пробват, преди да ги закупят ".

Whop получава дял от всяка продажба - от 3 до 4,5 % плюс такса за транзакция, според от търговеца и цената.

Начинаещият бизнесмен получава пазар, който се грижи за киберсигурността, заплащанията, табло за ръководство с принадлежности за разпространение, продажби и разбори.

Миналото лято Whop завършва предлагането на серия А на стойност 17 милиона $. 30-те чиновници на компанията преди малко са се преместили в нова лъскава централа (в Уилямсбърг, Бруклин, естествено).

Сега следва сериозната работа по разрастването. " Смятаме, че сега има огромна стойност ", споделя Стивън, " в това основатели на артикули и наличие да образоват други като тях ".

Потребителите, които продават стоките си в Whop, са най-вече мъже и младежи от 17 до 25 години, и копнеят за две неща: да си бъдат лични шефове и да печелят доста.

" В момента ние се насочваме към клиенти, които имат нишова публика и им оказваме помощ да основат мощен артикул ", споделя Камерън, който е основен шеф по растежа.

" Това е младо, интелигентно предприемачество. Те обичат да се отклоняват от утъпканите пътеки. Ако отидете в TikTok, това са видовете хора, които основават наличие. Това е нашата демографска група ", добавя той.

За да бъдат с крачка пред конкуренцията, момчетата от Whop непрекъснато търсят начинаещи бизнесмени онлайн, като ги притеглят с заричане за изява и евентуална облага.

Подобно на доста представители на поколението Z, двамата утвърждават прозрачността, само че бързо се измъкват от върпоса какъв брой пари печелят. Това, което знаем, е следното: Миналата година Whop е обработила заплащания за съвсем 300 милиона $ и е нараснала приходите си 8 пъти на годишна база.

Според надеждна оценка, прибират над 4 милиона $ годишно, тъй че със сигурност  могат да си разрешат хубави маратонки, добавя FastCompany.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР