Стивън Мофат е награждаван автор, който стои зад едни от

...
Стивън Мофат е награждаван автор, който стои зад едни от
Коментари Харесай

Комедия от автора на “Шерлок и “Доктор Кой с премиера у нас

Стивън Мофат е награждаван създател, който стои зад едни от най-успешните английски сериали. Сред тях са " Шерлок " с присъединяване на Бенедикт Къмбърбач и " Доктор Кой " с Мат Смит. Това, което евентуално не знаем за сценариста е, че написа и постановки. А една от театралните му комедии напълно скоро има премиера и на българска сцена.

Как се слага Гогол без думи

Гергана Димитрова и танцовият ѝ театър " Мъртви души " по едноименния разказ

Любопитно е, че сюжетът е въодушевен от същинска история, която е разказана на Стивън Мофат. Питър, който е негов другар, и жена му отишли на отмора, където се срещнали с човек. Разменили си имейли, само че по-късно напълно ненадейно той заплашително изискал да се нанесе при тях. В следствие за него разбрали и неща, които предпочитали да не знаят.

" Когато моят другар ми описа всичко това, то просто звучеше като пиеса. Попитах го дали мога да взема тази история и да я пренапиша по този начин, че да върви още по-катастрофално, в сравнение с в действителния живот ", споделя Стивън Мофат. Отговорът бил " да " при две условия - Питър да участва на премиерата и създателят да не сменя името му в сюжета.
 Снимка 621014

Така се ражда " Премахни от другари " - театралната комедия, която ни среща с Питър и Деби Линдел. Те стартират " другарство " с екстравагантната и сластна вдовица Елза Жан Краковски на палубата на круизен транспортен съд. Отношенията им не престават в обществените мрежи и от разстояние, до момента в който един ден Елза не се самопоканва в дома на фамилията за цяла седмица. Тогава нескрито излиза страшната загадка на гостенката - и по този начин гостуването ѝ се трансформира в ужасяващо прекарване.
 Снимка 621016

В основата на сюжета стои казусът с прекомерно положителните обноски, присъщи за англичаните. Представлението хвърля занимателен и язвителен взор върху пагубния блян на хората от междинната класа в Англия постоянно да наподобяват благи, общителни и възпитани.

Комедията ще можем да гледаме на българска сцена под режисурата на Валентин Ганев и с присъединяване на актьорите Мария Сапунджиева, Владимир Зомбори, Анелия Луцинова, Деян Ангелов и Катя Иванова.
 “Камбаната ” - първият моноспектакъл на Деян Донков с премиера в Народен спектакъл “Иван Вазов ”
Деян Донков като пандизчия

Актьорът с прочувствено преобразяване в “Камбаната ”

Премиерата на " Премахни от другари " е на 30 юни (петък) от 19:30 ч. в " Theatro оттук канала ". Представлението ще гостува и в Пловдив (25 юли), Варна (17 август) и Бургас (10 септември), а цялата информация за него е.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР