Стивън Киплагат от Кения е златният медалист в 35-то издание

...
Стивън Киплагат от Кения е златният медалист в 35-то издание
Коментари Харесай

Триумф на NN Running Team на Маратон София 2018

Стивън Киплагат от Кения е златният медалист в 35-то издание на Софийски маратон

Стивън Киплагат (Кения), представител на първия професионален тим по тичане в света – NN Running Team, е златният медалист в 35-то издание на Софийски маратон, който се организира тази неделя (14.10.2018 г.). Кениецът се оказа най-бързият участник на 42 км и справедливо сграбчи златното отличие. Той преодоля класическата отдалеченост от 42,195 километра по улиците на столицата за 2:14.06 часа, като усъвършенства с 43 секунди остарялото върхово достижение от предишния сезон на своя съотечественик от тима на NN - Самос Кипроно Бармао.
Тежиту Ceйюн от тима на NN Running Team приключи четвърта измежду дамите в тазгодишното издание на Маратон София.
Същевременно в събота, 13 октомври, повече от 300 възрастни и близо 100 деца загряха и бягаха с кенийските спортисти от NN Running Team.
Стивън Киплагат и Самсон Кипроно Бармао от NN Running Team бяха специфични почетни посетители на обичайното утринно тичане на 5kmrun в Южен парк – за деца и възрастни.
Атлетите от първия в света професионален тим по тичане се включиха в утринната загрявка на 5kmrun и NN Kids Run и дадоха формален старт на бягането. Всички фенове можеха да документират срещата си със спортните звезди, като се снимат и вземат персонален подпис от тях.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР