Стивън Хокинг е един от най-въздействащите мислители на нашето време.

...
Стивън Хокинг е един от най-въздействащите мислители на нашето време.
Коментари Харесай

Стивън Хокинг: Най-големият враг на знанието не е незнанието, а илюзията за знание

Стивън Хокинг е един от най-въздействащите мислители на нашето време. Той е интелектуален кумир, прочут освен поради приключенския дух на своите хрумвания, само че и поради яснотата и остроумието, с които ги показва.

Насладете се на тези 25 цитата от него, оповестени от obekti.bg.

“Хората, които се хвалят със своя коефициент на просветеност, са несъмнено губещи. ”

“Сигурен съм, че най-простото пояснение е, че няма Бог. Никой не е основал Вселената и никой не направлява нашите съдби. Това ме води до дълбокото разбиране, че евентуално няма небе и няма оттатъшен живот. Ние имаме единствено този живот да оценим великия план на Вселената, за което аз съм извънредно признателен. ”

" Най-големият зложелател на знанието не е незнанието, а илюзията за познание. "

„ Не е ясно дали интелигентността има някаква стойност за оцеляването в дълготраен проект. “

„ Мисля, че компютърните вируси би трябвало да се броят като форма на живот. Мисля, че те ни споделят нещо за човешката природа: че единствената форма на живот, която сме основали до момента, е напълно разрушителна. Ние създадохме живот по собствен личен облик и сходство. “

" Интелигентността е способността да се адаптираш към измененията. "

“Тихите хора имат най-гръмки умове. ”

" Ние сме просто един напреднал жанр маймуни на една дребна планета от една доста елементарна звезда. Но ние можем да разберем Вселената. Това ни прави нещо доста особено. "

" Моята цел е елементарна. Тя е да схвана изцяло Вселената, за какво е такава, каквато е и за какво въобще съществува. "

" Човек не може просто да спори с една математическа теорема. "

“Трябва единствено да се вгледаме в себе си, с цел да забележим какъв брой образован живот може да се развие в нещо, което не бихме желали да срещаме. ”

" Забелязал съм даже хора, които настояват, че всичко е предопределено и че не може да създадем нищо, с цел да го променим, хора, които се оглеждат преди да пресекат пътя. "

" Животът щеше да е драматичен, в случай че не беше комичен. "

" Еволюцията е основала мозъците ни по този начин, че да не може да си представим 11 измерения. Въпреки това, от чисто математическа позиция, е също толкоз елементарно да се мисли в 11 измерения, колкото и в три или четири. "

“Съществува фундаментална разлика между религията, учредена на престижа, и науката, положена върху наблюдението и разсъдъка. Науката ще победи, тъй като прави работа. ”

" Очевидно е, че поради моето увреждане, нуждая се от помощ. Но постоянно съм се стремял да преодолея рестриктивните мерки на положението ми и да повеждам колкото се може по-пълноценен живот. Обиколил съм света от Антарктика до нулева гравитация. "

" Ние сме в заплаха от самоизтребление от нашата лична лакомия и нелепост. Не може да продължаваме да гледаме единствено себе си в една нечиста и пренаселена планета. "

" Пътуването във времето се е мислило за научна фантастика, само че Общата доктрина на относителността на Айнщайн позволява опцията, че бихме могли да деформираме време-пространството толкоз доста, че може да излетим с ракета и да се върнем, преди да сме изхвърчали. "

" Нищо " не може да съществува постоянно. "

" Защо сме тук? Откъде идваме? По принцип това са въпроси за философията, само че философията е мъртва. "

" Наблюденията демонстрират, че Вселената се уголемява от ден на ден и повече. Тя ще се уголемява постоянно, ставайки все по-празна и все по-тъмна. "

" Общопризнато е, че дамите са по-добри от мъжете в езиците, персоналните връзки и осъществяването на доста задания по едно и също време, само че по-малко положителни в ориентирането по карта и в представянето си за пространство. Поради това не е безразсъдно да се допусна, че дамите не могат да са по-дори по математика и физика. "

„ Всички доказателства сочат, че Бог е в действителност неприкрит комарджия, а Вселената е огромно казино, където се хвърлят зарове и колелата на рулетка се завъртат при по всевъзможен мотив. “

„ Хората няма да имат време за вас, в случай че непрестанно сте ядосани или се оплаквате “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР