Стивън Фрай е актьор, писател, телевизионен и радио водещ, борец

...
Стивън Фрай е актьор, писател, телевизионен и радио водещ, борец
Коментари Харесай

Стивън Фрай за любовта, депресията и смисъла в живота

Стивън Фрай е артист, публицист, ефирен и радио водещ, герой за цивилен права, книжовник и английско национално благосъстояние.

Ако обърнем монетата от другата страна, бил е в пандиза за машинация, злоупотребявал е с кокаин, има най-малко два доказани опит за самоубийство и страда от биполярно разстройство.

Бъдете уверени, че в случай че има някой, който знае за възходите и паденията от персонален опит, това е той, написа Bright Side .

1. Предполагам, че това, което в миналото съм желал да знам или да бъда убеден е, че в света това, което се зачита повече от гения, повече от силата или концентрацията, или отдадеността, или каквото и да било друго, е добротата. И колкото повече в света срещаш добрина – или веселба, която е нейната симпатична вуйна или чичо – толкоз повече... просто толкоз по-добър е светът. И всички огромни думи – добродетел, правдивост, истина – са незначителни на фона на величието на добротата.

2. Спрете да мислите за общото, което всички сполучливи хора споделят. Мислете, за това, което сплотява всички несполучливи хора: те постоянно мислят за себе си. „ Трябва да направя това и това... “ - всичко стартира с „ Аз би трябвало “. Никой не ги обича и в никакъв случай не получават това, което желаят, поради това безпределно „ Аз би трябвало, аз, на мен, моето... “

Грижете се за другите, използвайте очите си, с цел да гледате към света към себе си, а не към себе си и хората ще се извърнат към вас. Те се обръщат към топлотата и чара, които струят от тези, които в действителност ги е грижа за другите.

3. Много пъти слагах ръка върху гърдите си и усещах, под астматичното им свистене, моторът на сърцето и белите дробове, и кръвта и бях учуден от чувството за голямата мощ, която притежавах. Не магическа мощ, не като Кери и разните тинейджърски телекинетични ч*кии, а същинска мощ. Силата просто да продължиш, силата да издържиш, която е мощ сама по себе си, само че усещах и силата да сътворявам, да прибавям, да снабдявам наслада, да удивлявам и да видоизменявам.

4. Веднъж съвсем ми се искаше да обявявам книга за самоусъвършенстване със заглавие „ Как да бъдем щастливи от Стивън Фрай: обезпечен триумф “. И хората купуват тази голяма книга и всички страници са празни, а на първата страница написа единствено – „ Спри да се самосъжаляваш – и ще бъдеш благополучен “. Използвайте останалата част от книгата, с цел да записвате своите забавни мисли и рисунки и това ще бъде книгата. И ще бъде истина. Звучи като „ О, елементарно е да се каже “, тъй като не е толкоз просто да спреш да се самосъжаляваш – пъклен мъчно е. Защото ние всички се самосъжаляваме, и това е всичко, за което става дума в Битие.

5. Открил съм, че ненапълно оказва помощ да мислим за личните си настроения и усеща към света като за времето на открито. Има някои явни неща, свързани с времето: то е реално; колкото и да ти се желае, не можеш да го промениш, в случай че е мрачно и дъждовно, в действителност е мрачно и дъждовно и не можете да го промените; може да бъде тъжно и дъждовно цели две седмици, НО ще бъде слънчево един ден; може да не може да направляваме по кое време слънцето ще изгрее, само че че ще изгрее, ще, някой ден. Същото е и с настроенията, мисля. Грешният метод е да си мислим, че са илюзии. Те са същински. Депресията, тревогата, безразличието – те са толкоз действителни, колкото и времето – и също толкоз малко се поддават на надзор.  Никой не е отговорен. НО те ще минат: в действителност ще минат. По същия метод, по който човек би трябвало да одобри времето, по този начин би трябвало да одобри и метода, по който е надъхан към живота от време на време. „ Днес е кофти ден “ е напълно реален метод. Въпросът е единствено да намерите някакъв тип нравствен чадър. „ Хей-хо, вътре вали: виновността не е моя и не мога да направя нищо по въпроса, с изключение на да го изтърпя. Но на следващия ден може да изгрее слънце и когато това се случи, ще се възползвам изцяло. “

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР