Стив Сиболд, автор на Как богатите хора мислят, е прекарал

...
Стив Сиболд, автор на Как богатите хора мислят, е прекарал
Коментари Харесай

Големите разлики в мисленето на богатите хора

Стив Сиболд, създател на " Как богатите хора мислят ", е прекарал съвсем три десетилетия в интервюиране на милионери по целия свят, с цел да разбере какво ги отличава от всички останали. Business Insider селектира и формулира методите, по които богатите хора мислят друго, въз основа на изводите в неговата книга.  

Ето най-важните 5 от тях.

1. Бедните мислят, че сребролюбието е корен на всяко зло. Богатите хора имат вяра, че бедността е коренът на всяко зло.

" Обикновеният човек е с промит мозък и има вяра, че богатите са станали такива или с шанс или непочтено ", написа Сиболд. Ето за какво има прочут позор, който идва дружно с " замогването " в общностите с по-ниски приходи. Богатите знаят, че когато човек има пари, това не подсигурява благополучие, само че прави живота по-лесен и по-приятен. "

2. Бедните мислят, че егоизмът е недостатък. Богатите хора, мислят че егоизмът е добродетел.

" Богатите се пробват да създадат себе си щастливи. Те не се пробват да се преструват, с цел да спасят света ", споделя Сиболд пред Business Insider. Проблемът е, че междинната класа вижда това като нещо отрицателно - и това, което я прави бедна. " Ако не се погрижите за себе си, вие не сте в положение да помогнете на някой различен. Не може да дадете това, което не е нужно. "

3. Бедните хора имат манталитета на „ лотарията ”. Богатите имат нрав на „ действието ”.

" Докато масите чакат верните цифри и се молят за благополучие, великите вземат решение проблеми ", написа Сиболд. Героят на междинната класа разчита на Бог, държавното управление, шефът им или съпрузите си.

4. Бедните мислят, че пътят към благосъстоянието е застлан с публично обучение. Богатите хора имат вяра в придобиването на характерни знания.

Много от изпълнителите от международна класа имат малко официално обучение и са натрупали благосъстоянието си посредством придобиването и продажбата на характерни познания. В същото време масите са уверени, че докторските и магистърски степени са метод за благосъстояние най-много, тъй като те са хванати в клопката на линейната линия на мисълта, че това ги държи в по-високите етажи на съзряване.

5. Бедните хора мислят дълго за положителните остарели дни. Богатите мечтаят за бъдещето.

Милионерите забогатяват, тъй като те са подготвени да заложат всичко и да проектират своите фантазии, цели и хрумвания в незнайното бъдеще, съгласно Сиболд. " Хората, които считат, че най-хубавите им дни са минали, постоянно се борят с нещастие и меланхолия ".

Мениджър Нюз


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР