Стив Мартин е роден на 14 август 1945 г. в

...
Стив Мартин е роден на 14 август 1945 г. в
Коментари Харесай

5 семейни комедии със Стив Мартин, които трябва да гледате

Стив Мартин е роден на 14 август 1945 година в Тексас. Познаваме го най-много в амплоато му на един от най-ярките холивудски комици, само че той е и още сценарист, продуцент, музикант и композитор.

Когато е на 5 години, фамилията му се мести в Ингълууд, Калифорния, а когато е на 10, още веднъж се мести, само че този път в Гардън Гроув. Като младеж чете доста книги с трикове и прави фокуси в Disneyland и в Knotts Berry Farm. По-късно отпътува за Long Beach State College, с цел да учи философия, само че след това се трансферира в театралния курс в University of California. Стив напуща, с цел да стане сценарист на Smothers Brothers Comedy Hour (1967-1968).

Междувременно Мартин върви в заведения, в които се изявяват стендъп комици, а също по този начин написа текстове за комедийното шоу на Сони и Шер. През 1977 година Мартин написва първата си книга "Cruel Shoes ".

По време на фотосите на "L.A. Story " Стив Мартин и актрисата Виктория Тенънт се влюбват и през 1986 година се женят. Развеждат се през 1994 година През 2007 година артистът се дами за Ан Стрингфилд и става татко за първи път на 67-годишна възраст!

Любопитен факт от неговата кариера е, че точно Стив Мартин е бил първичният избор за Уили Уонка в "Чарли и Шоколадовата фабрика " на мястото на Джони Деп.



Първият филм, на който е сценарист, е късометражен, и е номиниран за премия "Оскар ". През 1979 година дебютира като артист в "The Jerk ". Следва комедията "Dead Men Don't Wear Plaid " (1982) и "The Man With Two Brains " (1983) с Катлийн Търнър. А година по-късно артистът реализира огромен триумф с присъединяване си в "All of Me ".

 стив мартин Getty/Gulliver

През 1987 година Мартин написа, продуцира и взе участие в "Роксан " с Дарил Хана, а същата година си партнира с Джон Кенди в "Самолети, влакове и коли ". Година по-късно излиза "От шарлатанин нагоре ", последван от "Parenthood " (1989).

90-те години стартират още веднъж със сюжет, продуциране и присъединяване в един филм, наименуван "L.A. Story ". На идната година взе участие в известния "Бащата на булката " с Даян Кийтън, както и в продължението му през 1995 година През 1991 година играе паралелно с Дани Глоувър и Кевин Клайн във кино лентата на Лорънс Касдън "Grand Canyon ". До края на 90-те се снима в заглавия като "The Spanish Prisoner " (1997) на Дейвид Мамет, "Боуфингър " (1999) с Еди Мърфи. След 2000-ната година можем да го забележим в заглавия като "Новокаин " (2001), "Shopgirl " (2005), "Розовата пантера " и "Розовата пантера 2 ".

От 2021 година насам го гледаме и в комедийния престъпен сериал "Only Murders In The Building ". За страдание, Мартин показа желанието си да се пенсионира след работата си по сериала, чийто 3 сезон чакаме следващата година.

Като комедиант той има занимателни реплики и мисли, които ни забавляват всякога, когато ги четем. Тук сме ви подбрали някои от тях. А също така малко по-надолу ще откриете и 5-те кино лентата с присъединяване на Стив Мартин, които ви съветваме да гледате, с цел да си оправите настроението!

Ден без слънце е, нали знаете, нощ.

Вярвам, че сексът е едно от най-прекрасните, естествени, здравословни неща, които парите могат да купят.

Сещаш ли се за това изражение, което дамите получават, когато желаят да вършат секс? Да, и аз не се сещам.

Трябва да не преставам да вдишвам. Би било най-лошото ми бизнес решение в случай че не го върша.

За благополучие, постоянството е страховит сурогат на гения.

Вярвам в равенството. Равенство за всички. Без значение какъв брой глупави са те или какъв брой над тях съм аз.

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР