Стив Джобс не просто остави следа след себе си, той

...
Стив Джобс не просто остави следа след себе си, той
Коментари Харесай

Човекът, който промени реалността на милиони хора – 16 вдъхновяващи мисли на Стив Джобс

Стив Джобс не просто остави диря след себе си, той промени действителността на милиони хора. И ги въодушеви самите те да трансформират света и да се стремят към съвършенство в това, което вършат. Подбрали сме ви шестнадесет от неговите мисли:
1. Времето ви е лимитирано, по тази причина не го губете, с цел да живеете нечий непознат живот. Не попадайте в клопката на учения, които са резултат от мисленето на други хора. Не позволявайте на шума от мнението на другите да заглуши вашия интуиция. И най-много, имайте куража да следвате сърцето и интуицията си. Те по някакъв метод към този момент знаят какъв в действителност желаете да станете. Всичко друго е второстепенно.

2. Аз съм единственият човек, който знае какво е да изгубиш четвърт милиард $ за една година. И това доста добре образува характера.

3. Бих разменил всичките си технологии за един следобяд в диалог със Сократ.

4. С работата си аз завоювах над милион $, когато бях на 23 и над 100 милиона, когато бях на 25. Но това не беше значимо, тъй като аз в никакъв случай не го върших за пари.

5. Пикасо е споделил: „ Добрите художници копират, великите – крадат. “ Ние в никакъв случай не сме се срамували да откраднем гениална концепция.

6. Няма сполучливи хора, които в никакъв случай в живота си не са се препъвали и не са правили неточности. Има единствено сполучливи хора, които са допускали неточности, след което са трансформирали проектите си на база на предишните неуспехи.

7. Не желая да съм най-богатият човек в гробището.

8. Лягайки си вечер, да си кажа, че сме създали в действителност нещо прелестно – това е значимо за мен.

9. Ние ядем храна, създадена от други хора. Носим облекла, които са ушили други хора. Говорим на езици, които са измислени от други хора. Дори математиката, която използваме, е развита от други хора. Това е превъзходен мотив да създадем нещо такова, което да стане потребно за човечеството.

10. Никой не желае да почине. Дори хората, които желаят да отидат в парадайса, не желаят да умрат, с цел да се реализира това.

11. Когато бях на 17 година, прочетох един откъс, който споделяше: „ Ако всеки ден живееш по този начин, като че ли ти е финален, някой ден ще се окажеш прав. “ Вече 33 години се поглеждам в огледалото всяка заран и се запитвам: „ Ако през днешния ден е последният ден от живота ми, желая ли да върша това, което ще върша през днешния ден? “ Когато отговорът беше „ не “ няколко дни подред, знаех, че е време за смяна.

12. Помнете, че ще умрете. Това е страховит инструмент, благодарение на който аз съумях да взема всички съдбоносни решения в живота си. Мисълта за скорошната гибел е най-хубавият метод да се лишиш от всички илюзии за това, което имаш и това, което можеш да изгубиш.

13. Убеден съм, че половината от това, което разграничава сполучливите от несполучливите бизнесмени, е постоянството.

14. Работата ти ще запълни огромна част от живота ти и единственият метод да си изцяло удовлетворен е да правиш това, което вярваш, че е добра работа.

15. Ако не си го намерил, продължавай да търсиш. Не се примирявай. Както с всичко останало, обвързвано със сърцето, като го намериш, ще схванеш, че е това.

16. Имаше години, когато нямах своя стая, спях на пода у другари и връщах бутилки, с цел да си купя вегетариански бургер. Всяка неделя изминавах пешком по 10 километра, с цел да мога най-малко един път в седмицата да похапна обикновено на благотворителен обяд в кришнарския храм. И знаете ли какво? Беше прелестно време!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР