Стиснете зъби още малко. Говорим най-вероятно за последна за този

...
Стиснете зъби още малко. Говорим най-вероятно за последна за този
Коментари Харесай

Ангел Кунчев към гражданите: Стиснете зъби още малко

Стиснете зъби още малко. Говорим най-вероятно за последна за този сезон вълна. Ако успеем да се оправим и да минем без доста жертви, би било добре. С тези думи към жителите се обърна основният здравен контрольор Ангел Кунечв в студиото на Българска национална телевизия. В момента тече съвещанието на Областния щаб на София, на което се преглеждат ограниченията, които да се вкарат от края на седмицата. Новите ограничения се внасят като предложение от шефа на Столичното РЗИ Данчо Пенчев, само че Ангел Кунчев стои зад тях изцяло.

Сред ограниченията са прекосяване на учениците напълно на отдалечено образование, затваряне на детските градини, заведенията, фитнесите, моловете, игралните зали и всевъзможни обекти, които събират повече хора.

Ангел Кунчев не се нае да каже авансово дали ограниченията ще бъдат признати, защото се регистрират доста фактори, в това число и стопански, а и психически, защото всички са наясно, че умората и пренапрягането на жителите са огромни. Все отново преди всичко би трябвало да са лечебните заведения и дали те могат да поемат болните и да им дадат здравни грижи, изясни Кунчев.

На този стадий се обмисля въвеждане на ограниченията за период от две седмици, макар че Кунчев предизвести, че реалистичният период за прекосяване на актуалната вълна е 3 до 4 седмици: " По-точно би било да приказваме за натоварване 3 до 4 седмици и по-късно спад на случаите. "
анкета
Трябва ли да има нов локдаун?
Да, другояче ще ни трябват доста черни чували Не, безсмислено е Локдаун обслужва единствено изборите Не се интересувам и няма да съблюдавам ограничения Преценката е на здравните управляващи
Да, другояче ще ни трябват доста черни чували

Не, безсмислено е

Локдаун обслужва единствено изборите

Не се интересувам и няма да съблюдавам ограничения

Преценката е на здравните управляващи

Ангел Кунчев призна, че въпросът дали има връзка сред поставените ваксина на " Астра Зенека " и смъртните случаи е сложен. Правят се детайлни и доста задълбочени изследвания и това не е първи подобен случай. Личното му мнение е, че е доста дребен шансът да има връзка. Само във Англия единствено 17 млн. дози на " Астра Зенека " са сложени.

Винаги имунизациите се преглеждат от два аспекта - сигурност и резултатност, като сигурността е преди всичко.

Българските здравни управляващи разчитат е на решението на Европейската организация по медикаментите (ЕМА). А Ангел Кунчев съобщи, че бързането в тази ситуация не е добър път за решение.

Светлината в тунела се вижда в средата на април месец, когато се чакат и първите доставки на имунизацията на " Джонсън и Джонсън ". Иначе доставките на " Пфайзер " и " Модерна " са към този момент съвсем регулярни, само че понижени като цяло.

И сега 50% от всички пристигнали у нас ваксини се отделят за персоналните лекари за имунизирани на най-рисковите групи - възрастни хора с диабет и други хронични болести. С английския вариант обаче границата за тези рискови групи към този момент се поразми, призна Кунчев и изясни, че няма гаранция, че при внасяне на идващия вид няма още веднъж да се трансформират още веднъж рисковите групи.

Британският вариант визира и деца, само че въпреки всичко към този момент те не го карат по този начин тежко. Има деца, признати за болнично лекуване, само че при тях към момента няма случаи да се постанова от входа на болничното заведение да бъдат одобрявани непосредствено в интензивните отделения. Ангел Кунчев изясни, че е обезпокоен от групата на бременните дами, изключително с последните случаи на тежко и рисково превозване на ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР