Стискането и скърцането със зъби по време на нощта може

...
Стискането и скърцането със зъби по време на нощта може
Коментари Харесай

Как да намалим стискането на зъбите нощем

Стискането и скърцането със зъби по време на нощта може да навреди съществено на устната празнина. Състоянието, при което несъзнателно стискате несъзнателно зъбите си, се назовава бруксизъм. То варира от лека до тежка степен. Степента се дефинира от времето на демонстрация на признаците и това дали сте взели ограничения в точния момент.

Ако не реагирате в точния момент, бруксизмът може да докара до счупването на зъб и повреди на ставите на челюстта. Те могат да се възпалят и това да провокира съществени усложнения, когато се храните или говорите.

Какво провокира болестта?
 5 метода за дейно избелване на зъбите вкъщи 5 метода за дейно избелване на зъбите вкъщи
Има огромно многообразие от артикули, от които можете да избирате, когато става въпрос за избелване на зъби. Повечето избелващи артикул...

Точната причина не е изяснена. Смята се, че това може да се дължи на прекомерния стрес, както и възбудимостта на нервната система. Стискането на челюстта се демонстрира най-често през нощта, когато нямате волеви надзор над мускулите си. Това става причина за пресилване в ставите и оттова разрушаването на зъбите.

Друга причина може да се окаже и неправилната захапка. При нея има противоречие при горната и долната челюст. Това от своя страна води до по-бързото амортизиране. Дъвченето на твърди предмети или храни денем също утежнява положението. През нощта мозъкът не може да даде команда за прекъсване на това деяние и то продължава.

Какви са признаците на бруксизъм?

Сред тях да болежка в мускулите, врата или шията. Лющенето на емайла или счупването на зъб със сплескана форма може също да бъде индикация за това. Ако имате коронка и тя се износи, помислете дали не стискате прекомерно мощно. Главоболието и нарасналата сензитивност на зъбите при хранене или пиянство на питиета, също се счита за сигурна сигнализация.

Какво можете да извършите?
 Натурални способи за облекчение на зъбобола Натурални способи за облекчение на зъбобола
Ако имате зъбобол, значимо е да разберете какво предизвиква болката. Оттам можете да определите най-хубавия метод за облекчение на всяка бо...

Първото нещо, което би трябвало да извършите, е да посетите доктор. Денталните експерти са добре осведомени със положението и ще ви кажат какво да извършите. В множеството случаи се постанова направа на гумена, силиконова или пластмасова шина. Тя се носи нощно време и има за цел да олекоти натиска, който се провокира от стискането на зъбите. След това ще получите препоръки какво да извършите отсега нататък, с цел да облекчите признаците и да намалите риска от опустошение.

Намалете напрежението

Това е една от главните аргументи хората да стискат зъбите си през нощта. Опитайте се да ограничите ежедневните равнища на стрес. Това ще усъвършенства съня ви и той ще стане по-спокоен. Друг метод е да се занимавате със спорт или да се разхождате навън. Прекарвайте време с хора, които ви карат да се чувствате добре и ограничете токсичните контакти.

Дъвчене на твърди предмети

Твърдите предмети имат пагубното въздействие върху зъбите. Избягвайте ядки, дъвки, жилаво месо и други, които предизвикват старания, с цел да се сдъвчат. Яжте повече плодове и меки храни, които ще облекчат напрежението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР