Стискам палци да има редовен кабинет с работещ парламент. Това

...
Стискам палци да има редовен кабинет с работещ парламент. Това
Коментари Харесай

Стоянов: Военната помощ за Киев няма да съсипе армията

Стискам палци да има постоянен кабинет с работещ парламент. Това сподели служебният министър на защитата Димитър Стоянов пред Българска национална телевизия във връзка идното връчване на третия изследователски мандат за кабинет. 

Ние сме подсигурили качествата на българската войска и те по никакъв метод не са подкопани с даването на поддръжка за Украйна, увери още той.

Това, което се предава и ще бъде предадено, се възвръща като финансова стойност. Процесът по предаването върви, добави той.

А запитан по какъв начин вървят договарянията за приемане на натовско въоръжение в подмяна на изпратеното за Украйна, сподели: В диалози сме със съюзни страни, само че това не е развой на рационализация, тъй като едно остаряло оръжие се заменя с друго остаряло оръжие. Ако желаеме съвременна войска, би трябвало да си закупим ново.

До края на януари пък у нас би трябвало да дойдат двата мотора, които България закупи за руските МиГ-29, чийто запас изтича през лятото.

Все по-малко изпълнима изглеждала пък опцията да се придобият заместващи изтребители, които да се употребяват до идването на американските F-16, съгласно министъра.

Времето, с което разполагаме е все по-малко, изясни Стоянов. На 20 януари следва той да се срещне с министрите на защитата на Франция и Швеция. Именно с тях, както и с Израел, България договаря за изтребители втора употреба.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР