Стипендии на даровити деца от община Димитровград ще връчат от

...
Стипендии на даровити деца от община Димитровград ще връчат от
Коментари Харесай

130 димитровградски таланти ще получат стипендии

Стипендии на даровити деца от община Димитровград ще връчат от 17 ч. през днешния ден в зала „ Гроссето “ кметът Иво Димов и ръководителят на Експортно-консултативната комисия и ръководител на ПК „ Образование, юноша и спорт “ в общинския съвет Тодор Тодоров. До 30 000 лева са заложените за тази година в общинския бюджет целеви средства за стипендиите. 29 380 лева са разпределени от комисията по локалната разпоредба сред 130 деца и възпитаници съгласно достиженията им през годината.

Общинската Наредба 21 дефинира изискванията и реда за разпределяне на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с потвърдени достижения. Днес ще бъдат връчени на определените от ПМГ „ Иван Вазов “, ПЕГ „ Д-р Иван Богоров “, СУ „ Любен Каравелов “, както и най-голямата награда- „ Димитровградско дарование ”. Тя се присъжда на дете и/или юноша до 19-годишна възраст, класирано до трето място на формален конгрес от европейско или международно равнище за 2021-2022 образователна година (15.09.2021г. - 14.09.2022г.). Размерът на стипендията е до 2000 лв..

Поради огромния брой отличени церeмонията по връчване на стипендии ще продължи утре- 30 ноември, в зала „ Гроссето “ с ръководителя на общинския съвет Гергана Кръстева и Тодор Тодоров, допълват от локалната администрация в Димитровград.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР