Стинг ще получи почетно членство от Британската академия на композиторите

...
Стинг ще получи почетно членство от Британската академия на композиторите
Коментари Харесай

Стинг ще получи най-високата награда на Британската академия на композиторите и текстописците

Стинг ще получи почетно участие от Британската академия на композиторите и текстописците " Айвър Новело " - най-голямото самопризнание от авторската организация, съобщи Ройтерс.

Отличието се присъжда на създатели, " които са трансформирали и предефинирали изкуството и майсторството на основаване на музика ".

Стинг, който е спечелил четири награди " Айвър Новело ", които се присъждат, ще стане 23-ият почетен член на академията. Сред почетните членове са Елтън Джон, Пол Маккартни, Кейт Буш, Андрю Лойд Уебър. Миналата година оценката беше присъдено на Питър Гейбриъл, заяви Българска телеграфна агенция.

" От всички награди в света на музиката, " Айвър Новело " за мен са най-престижните. Писането на песни е сложен поминък и Академията " Айвър Новело " е неговата колегия ", сподели 71-годишният Стинг в изказване. " За мен е наслаждение и чест да ми бъде препоръчано това почетно участие, с което ще се причисля и ще бъде приет от тази изключителна група създатели на песни, и към всички, които са минали по този път преди нас ", добави той.

Стинг има над 100 милиона продадени албуми от времето, когато става прочут с рокгрупата " Полис " и като солов реализатор. Сред най-големите му шлагери е " Every Breath You Take ".

Той ще бъде почетен на церемонията по връчването на премиите на 18 май.

По този мотив новият спонсор на премиите " Амазон мюзик " пусна демо версия на песента на Стинг " If It`s Love " от албума му " The Bridge ", която беше издадена през 2021 година

Наградите " Айвър Новело " са наречени на името на уелския композитор и артист. Те са връчени за първи път през 1956 година Тазгодишните номинирани ще бъдат оповестени през април.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР