Стинг е гласът на топлата пустиня, на студеното нощно небе,

...
Стинг е гласът на топлата пустиня, на студеното нощно небе,
Коментари Харесай

Стинг: Трябва ни политическа воля, така че гласът ни е много важен

Стинг е гласът на топлата пустиня, на студеното нощно небе, на тъгата, на любовта. Една от най-големите музикални звезди на 20 век е роден под името Гордън Матю Томас Съмнър в непретенциозно работническо семейство в Източна Англия. За малко е бил водач на рейс, строителен служащ и даже данъчен чиновник. Завършва британска литература и в продължение на две годиние учител денем и китарист в джаз групи през нощта. През 1977 година отпътува за Лондон и останалото е история. Над 100 млн. продадени копия с групата си " Полис " и независимо, 17 награди " Грами " звезда в алеята на славата в Холивуд, рицарско звание от кралица Елизабет Втора.

Но най-голямото му благосъстояние е фамилията. След първия си бракоразвод среща актрисатаи продуцент Труди Стайлър, с която са дружно към този момент съвсем 40 години. Имат четири деца, които обаче няма да наследят нищо от благосъстоянието му. Според Стинг то единствено ще е тежест, от която ще ги освободи, тъй като има намерение да изхарчи всичките си пари приживе, още веднъж със фамилията. Локдаунът ги заварва във Франция.

" 2020 година беше тежка за всички хора на планетата - за мъжете, дамите и децата. Аз не съм изключение - трябваше да продължа естествения си живот, обикаляйки Европа; трябваше да слага пиесата си " Последният транспортен съд " в Лас Вегас - и всичко това се изпари. Но всички бяха в същото състояние. През март се върнах у дома в Англия, прекарах два месеца там. Имам прелестна къща с поля, тъй че можех да ходя, не бях затворен в дребен апартамент. Съпричастен съм с хората, които трябваше да са в локдаун в дребни пространства с плачещи деца. Това несъмнено е доста мъчно. При мен беше леко. После отидох в Италия, имам къща там. Сега съм във Франция. Късметлия съм, че имам градина в която да се разхождам ", сподели Стинг.

" Много мисля, пиша музика, мисля за това какво желая да кажа, какво би трябвало да кажа - и през множеството време мисля, че не би трябвало да споделям нищо.Защото в действителност сме провокирани по доста фундаментален метод. Ние сме обществени същества и това, че би трябвало да сме антисоциални, е мъчно, само че е опция да вършим нещата друго, да вършим неща, които са предизвикателни и може би в дълготраен проект ще са положителни за нас. Не споделям, че е елементарно, само че в случай че не се възползваме от тази опция, мисля че провокираме по-лоши неща ", добавя той.

" Това може да не е единствената пандемия, може да има и други. Ние имаме промени с климата, имаме екзистенциални проблеми, които всички би трябвало да решим като едно световно общество, освен като обособени страни. Много съм обезпокоен за политиката сега - те наподобява са лимитирани, когато би трябвало да са широкоскроени. Ние сме в безпорядък, само че имаме опция - дребен прозорец на опция, с цел да създадем смяна. Трябва ни политическа воля, тъй че гласът ни е доста значим ", споделя Стинг.

Пандемията и самоизолирането раждат нещо извънредно - концепцията Стинг да събере в албум всички велики дуети, които е изпял.

" Аз таман бях записал ария с Мелоди Гардо, която се споделя " Нещо малко ", и доста се забавлявахме по време на записа, макар че не се срещнахме физически. Тя беше в Америка, аз мисля, че я изпях в Италия или някъде другаде. Както и да е, не се бяхме виждали преди да създадем видеото и осъзнах, че това е забавен метод да се свържем посредством музика… И мисля, че музиката е един от най-хубавите способи за другарство ", споделя Стинг.

" Така че аз прегледах работата си през последните 20-30 години и открих някои дуети, които бях правил, само че в действителност бях не запомнил. Бях не запомнил по какъв начин звучат даже. Когато чух песните, които съм пял с Шарл Азнавур, с Майлийн Фармър неотдавна, имахме огромен шлагер с " Открадната кола ". Пях с Мейтре Гимс, Ерик Клептън, Хърби Ханкок, Мери Джей Блайдж… Бях впечатлен какъв брой доста са тези песни - невероятни дуети. И си помислих: 'Няма ли да е ужасно да ги обединя в албум, изключително в тези времена на разлъка, където да се свържем?'. Така че, " Дуети " стана инцидентно, само че съм доста благополучен, изненада ме, уповавам се да изненада и вас ", добавя той.

" Бях не запомнил доста от тези песни, тъй че когато ги чух още веднъж, бях доста, доста разчувствуван и това върна доста мемоари. Например – Шарл Азнавур пристигна вкъщи в Англия през 90-те, мисля. Ние записахме ария дружно, аз даже пеех на френски и не се сетих за песента преди да я чуя. Спомних си какъв обаятелен мъж беше той и каква икона – Шарл Азнавур да влезе в дома ми, да вечеря с мен и да пее ария с мен беше огромна чест.Той умря единствено преди две години. Така че за мен работата с него е доста безценен спомен ", споделя Стинг.

" Всички останали дуети са забележителни, с музиканти като Хърби Ханкок, с който съм записвал няколко песни. Избрахме " My Funny Valentine ", тъй като е една от обичаните ми. Има толкоз доста други песни – Мери Джей Блайдж, която изпя песента ми " Whenever I Say Your Name " - беше доста вълнуващо да запиша тази ария с нея, тъй като тя е изключителна певица и даде на песента нещо, което аз не бих могъл самичък. И това важи за всички тези дуети - осъзнах, че те дават на песнитедруго, по-високо равнище. Дадоха и различен смисъл на живота ми на сцената като реализатор ", добавя той.

" Написах ария за " Смъртоносно оръжие ", филм, в който вземат участие Мел Гибсън и Дани Гловър като двама детективи. И те ми споделиха да напиша другарска ария за двама мачовци, тъй че написах песента ''It's Probably Me ", която е ария за някого, който не може да изрази любовта си към различен мъж като хетеросексуален мачо. Ерик Клептън написа музиката, аз написах текста. Имах обобщение – трябваше да пресъздам любовта сред двама мъже. Те не са полова двойка, само че имат връзка, тъй че това беше фактор за метода, по който написах песента.
Песента за Бриджит Джоунс беше резултат от турне, което направих с Ани Ленъкс, която всяка вечер пееше песента ''We'll Be Together'' и тя ме шокираше всякога. Те е странна, тъй като тъкмо преди осъществяване има театрална тресчица, а аз се чудя защо… И след това се качва на сцената и съкрушава всички. Така че това е нейният способ и аз я обичам, почитам я, тя е прелестна ", сподели Стинг.

Скоро ще забележим Стинг като рицар от Кръглата маса във кино лентата " Камелот " на Александър Астиер, който ще се излъчи през 2021 година

" Играя кралят на Саксоните и той не е доста интелигентен, малко избухлив, само че не е ослепителен. Мисля, че го снимахме в Лион предходната година. Забавлявах се. Трудното беше че, трябваше да играя напълно на френски, само че че мисля, че се оправих ", споделя той.

Вижте какво още показа Стинг във видеото в.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР