Стимулират доброволното внасяне на данъцитеПриходите от хазарт в държавния бюджет

...
Стимулират доброволното внасяне на данъцитеПриходите от хазарт в държавния бюджет
Коментари Харесай

Харчим 10% повече за лотарии и билети

Стимулират доброволното внасяне на налозите


Приходите от хазарт в държавния бюджет набъбнаха с над 10%. През 2017 година платените такси за образуване на хазартни игри са на стойност 138,31 млн. лева, написа в доклада за осъществяване на бюджета на Министерството на финансите. Това е с 10,8% повече по отношение на 2016 година, когато уредниците на хазартни игри са внесли в хазната 124,82 млн. лева

Таксите за поддържане на лицензите за
хазартни игри заместват заплащането на корпоративен налог и главно се дефинират въз основата на направените залози. Затова сериозният растеж на приходите от хазарт демонстрира, че от ден на ден хора залагат по-често и по-големи суми в търсенето на огромни облаги. Като изхарчените пари за лотарии и триене на билети на щастието са нарастнали с 10%.

Приходите от
хазарт в държавната хазна за 2017 година в действителност са с 57,26% повече от плануваното. Тенденцията за сериозен растеж на залозите стартира преди няколко години. За миналата 2016 година растежът на приходите от хазарт беше още по-голям – с 32%.

Прави усещане, че през 2017 година събраните санкции от всички организации към МФ – Национална агенция за приходите, Агенция “Митници ”, Държавната комисия по
хазарта и Агенцията за държавна финансова ревизия са общо 1,899 млн. лева, при 5,38 млн. лева за миналата година. Това демонстрира, че макар засиления надзор и сериозния растеж на приходите от налози, се постановат по-малко санкции на бизнеса.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР