стимки: Pixabay, ПетелС 240 000 лева от бюджета си Община

...
стимки: Pixabay, ПетелС 240 000 лева от бюджета си Община
Коментари Харесай

След решение на местната бюджетна комисия: Варна започва подготовка да пусне „леко метро“

стимки: Pixabay, " Петел "

С 240 000 лв. от бюджета си Община Варна стартира подготовката морския град да стане втория след София, в който ще има метро. Отпускането на сумата беше утвърдено от бюджетната комисия към Общинския съвет и следва да се гласоподава на идната сесия.

Предложението за създаване на скоростен електрически превоз във Варна пристигна след посещаване на премиера Бойко Борисов, който подкани пред камерите кметът на Варна Иван Портних да предложи план. Идеята е да направи така наречен „ леко метро “, което ще свързва трасето от индустриалната зона на града до курортния комплекс „ Златни пясъци “. Предложението ще е част от инфраструктурния обект „ Проектиране на реорганизация на бул. „ Цар Освободител " в сектора от бул. “Васил Левски " до пътен възел Летище, регион Младост, регион Владислав Варненчик “. Мотивите за създаване на „ леко метро “ са нараствания брой на коли в града и понижената пропускателна дарба на огромна част от образуваната улична мрежа. Не на последно място аргументи са влошената екологична конюнктура, огромните тапи и сложното предвижване с градския превоз. Заложената сумата от 240 000 лева ще бъде изразходвана за предпроектни изследвания, за установяване на терен за хранилище и създаване на бул. " Цар Освободител " и правене на техническо задание за избор на реализатор за правене на капиталов план - фаза механически план. Средствата ще бъдат обезпечени от бюджета на Община Варна за 2020 година като обезщетена стратегия, оповестиха от пресцентъра на Община Варна.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР