Стилияна Николова спечели златен медал на финала на топка на

...
Стилияна Николова спечели златен медал на финала на топка на
Коментари Харесай

Злато за Стилияна Николова на финала на топка в Атина

Стилияна Николова завоюва златен орден на финала на топка на Световната купа по художествена гимнастика в гръцката столица Атина.

Българката изигра ужасно съчетанието си и получи оценка от 34.450 точки. Втора се подреди София Рафаели (Италия) с 31.600 точки, а трета е Евита Грискенас (САЩ) с 31.550 точки.

Боряна Калейн имаше грешки и приключи на шесто място на топка с 28.950 точки.

На финала на обръч и двете българки позволиха неточности. Калейн се класира четвърта с 30.650 точки, а Николова е шеста с 29.800 точки.

Шампионка на обръч стана София Рафаели с 33.000 точки.

Ансамбълът на България за дами остана на шесто място на финала на пет обръча в Атина. Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова позволиха груби неточности при започване на съчетанието и бяха оценени с 30.800 точки.

Титлата завоюва Израел с 34.900 точки, пред Италия с 32.650 и Полша с 31.900 точки.

Така България към този момент има четири медала от шампионата, откакто през вчерашния ден в многобоя Стилияна Николова стана втора, Боряна Калейн - трета, а гимнастичките от ансамбъла завоюваха сребро.

По-късно през днешния ден са финалите на лента с присъединяване на Николова и Калейн (те не играят на бухалки), както и на две топки и три ленти при ансамблите, където България ще спори за оценките.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР