Стилиян Петров отново атакува БФС в социалните мрежи. Ето какво

...
Стилиян Петров отново атакува БФС в социалните мрежи. Ето какво
Коментари Харесай

Стилиян Петров: БФС е работно място за приятели и хора, които коленичат за заплата

Стилиян Петров още веднъж нападна БФС в обществените мрежи. Ето какво написа той от Глазгоу, където бе на представянето на нова книга за сезона на " Селтик " през 2005 година, озаглавена " Магия, Стан и кралят на Япония ":

Колко ли са аргументите, заради които нашата родна футболна федерация не съумяват да усъвършенства своята конструкция и футболна марка? Най-лесно е да критикуваш и да бъдеш съпротива в такива моменти на безтегловност. Но да не забравяме кои са виновниците тук. Не Димитър Бербатов, не страната, не футболистите, не почитателите. Виновниците се построяват и следват тези там горе на по този начин добре построената цялостна с течове и ретро шлагери на някои обичани реализатори база. Да не забравите да обосновете изчезналите пари от построяването, ей!

Липса на вложения от мощни и настоящи бизнес сътрудници е един от тези проблеми. Всички партньорства са основани единствено от по този начин нареченото в нашата просвета " близки и познати ", връщащи по малко в джобовете на кредитните хора вътре. Футболната ни федерация не може да се пребори със зависимостта си от лапкане. За да усъвършенства своята конструкция и марка, са нужни финансови вложения от мощни и транспарантни сътрудници. Без тези средства предизвикването става още по-сериозни и мъчно може да се стигне до съществени промени и тенденция.

Корупцията и неприятното ръководство във футболната ни федерация пречат на нужните промени да бъдат приложени. В множеството случаи средствата, които се отпускат, са злоупотребявани или присвоени, което води до липса на прогрес.
Съпротивата против смяната от страна на заинтригуваните страни във федерацията (като чиновници, треньори и администратори) също пречи на напредъка, надграждането и развиването. Поддържането на статуквото или съпротивата против модернизацията пречат на един подобен развой за подобряването на футбола в България.

Липса на дълготрайно обмисляне от страна на управителните органи. Съжалявам, забравих, че там са единствено отличници, хора с доста опит, дипломи, ум,всичко е розово и задоволително за неуспехите.
Лига на нациите идва скоро и европейското… ааа и международното. План на деяние, идващото, идващото и идващото.

Нашата футболна федерация няма ясна дълготрайна визия и стратегически проект за развиване.Без добре построена карта за усъвършенстване става още по-голямо предизвикателство да се реализира забележителен прогрес. Във всеки един бранш в тази организация. Развитието на младите гении, треньорското образование и всички други структурни стълбове.

Политическата интервенция също пречи на напредъка на футболната ни, обичана, изпълнена с хрумвания федерация. Политическата интервенция може да докара до взимане на решения въз основа на персонални или политически ползи, а не на това кое е най-хубаво за развиването на спорта. Тук не приказваме за поддръжка към футбола, тук приказваме за другите подмолни ползи и управителни способи на взимане на решения.
Неефективното съдействие на федерацията пречи на развиването на сплотена и интегрирана футболна организация. Сътрудничеството се базира единствено на кой можем да направляваме.
Защо ние изоставаме и си блъскаме главите след всеки мач на националния тим и слабото котиране на българския футбол на международната карта? За да подобрим структурата и марката на футболната ни федерацийка, се изисква доста повече - композиция от финансови вложения, дейно ръководство, дълготрайно обмисляне, съдействие сред заинтригуваните страни и справяне с културните и публични бариери.

БФС се трансформира в организация за работно място на другари и хора, подготвени да коленичат пред заплата. Продължават да ни карат да задаваме такива въпроси и да вършим разбори на неуспеха в последните, боже, станаха прекомерно доста години... Години на провали и тъга.

Накрая прикачва и видео на Велислав Вуцов, като го предизвестява, че за такива думи и него могат да го изключат. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР