Стилиян Петров, играчът с най-много мачове за националния отбор на

...
Стилиян Петров, играчът с най-много мачове за националния отбор на
Коментари Харесай

Стенли бил махмурлия, когато разбрал, че Селтик го иска

Стилиян Петров, играчът с най-вече мачове за националния тим на България, е имал махмурлук в деня, в който научил за интереса на Селтик. Легендарният някогашен халф разкри любопитни детайлности за прехвърлянето от 1999 година в обстойно едночасово изявление за подкаст предаването „ The Broken Metatarsal “.

„ Забавно е по какъв начин прекосих в Шотландия – изясни Петров. – През това лято бях на море с няколко другари, само че нямах пари. Бяхме пет момчета от ЦСКА, които всяка година бяха на черноморието. Телефонът ми беше спрян, тъй като не го бях плащал. Затова, когато пристигна позвъняването, то бе през другар, тъй като не бяха съумели да се свържат с мен. Беше към един на обяд, още бях в леглото, тъй като се бяхме прибрали в шест сутринта. Всички бяхме с махмурлук. Едно от момчетата ме разсъни с думите „ Стан, от клуба те търсят. Техническият шеф желае да се прибереш до София. “ Изгоних го, желаех да остана в леглото. В шест следобяд представител на ЦСКА пристигна в курорта, с цел да ме вземе. Каза ми, че би трябвало да се прибирам, тъй като ще хвърча до Глазгоу. Имало сериозна оферта за мен и мой съотборник и двамата би трябвало да пътуваме за Шотландия за медицински прегледи ", разкри той.

По това време Селтик е подготвен да заплати 2.8 млн. паунда за двамата. Петков отхвърля, а Петров поема към Острова.

„ Исках да преследвам моите фантазии, да направя кариера като Стоичков, Балъков. Затова парафирах против 400 паунда на седмица без да се интересувам от парите. Дори не гледах какво подписвам. Но началото бе мъчно, а аз непрекъснато бях на телефона, с цел да приказвам с моите близки в България, тъй като не знаех британски. Втората ми сметка за телефон беше към 6000 паунда. Може да си визиите, нали? Бил съм на телефона 24/7 ", продължава описа си Стан.
Тогава на помощ му идва Брайън, защита на стадиона на „ детелините “, който бързо се сприятелява с българския футболист.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР