Стикерите на предното стъкло на колите ще бъдат премахнати, а

...
Стикерите на предното стъкло на колите ще бъдат премахнати, а
Коментари Харесай

МС реши: Голяма промяна за всички български шофьори, маха се ...

Стикерите на предното стъкло на колите ще бъдат отстранени, а при използването на електронни услуги от администрацията хората ще може да употребяват медиатори, на които ще заплащат.

Това са част от измененията в Закона за електронното ръководство, които бяха признати от Министерски съвет, съобщи Блиц.бг.

С измененията отпадат всички условия за хартиени документи и други физически носители (включително стикери) за доказване на данни за лица или обекти, които са вписани в указател, гласи формалното известие.

Това значи, че на предното стъкло на колата не би трябвало да лепим стикери за „ Гражданска отговорност “, за преминат механически обзор или за нещо друго, тъй като тези данни са налични в регистри.

Ще бъдат понижени таксите за административни услуги, когато те се дават по електронен път. Регламентира се и въвеждането на медиатор при даване на административни услуги.

Така хората, които не употребяват осведомителните технологии, ще бъдат улеснени и няма да се постановат да пътуват до по-голямо обитаемо място, с цел да заявят административна услуга.

Такива медиатори могат да бъдат Български пощи, библиотеките и всеки, който има офиси наоколо до жителите.

За услугите си обаче жителите ще би трябвало да заплащат на медиаторите. Така вместо да употребяват непосредствено услугите на администрацията или да отидат в офис на съответното ведомство, ще би трябвало да вървят в офис на медиатор, който ще взима такса за предоставяната услуга.

Електронните услуги ще могат да се декларират без електронен автограф от жителите – с цел да ги заявим ще е нужно единствено да влезем със средство за електронна идентификация с уместно равнище на сигурност, след което ще подаваме заявката, попълвайки онлайн форма, гласи формалното известие.

Тоест ще можем да потребление електронните услуги през мобилния си телефон.

При декларирано единодушие, в системата за несъмнено електронно връчване ще бъде допустимо електронно връчване на актове, фишове и наказателни постановления.

За задачата се предлага законодателно изменение, с което да се уреди редът за връчване на фиш, електронен фиш, акт за определяне на административно нарушаване, формирани в отсъствието на нарушителя, или наказателно разпореждане.

Така при всяко нарушаване на пътя, снимано от камера, водачът незабавно ще получава фиша и няма да може да се надява, че санкцията ще отпадне по отминалост след няколко години.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР