Стигна се дори до обвинения, че председателят на Европейската комисия

...
Стигна се дори до обвинения, че председателят на Европейската комисия
Коментари Харесай

Сблъсъци и демонстративно късане на „френското предложение“ в Собранието в Скопие. Дебатите продължават и днес

Стигна се даже до обвинявания, че ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е била в четвъртък в Скопие, с цел да стерилизира страната. А един от депутатите на ВМРО- ДПМНЕ изля чаша с алена багра върху трибуната – знак, по думите му, на кръвта на починалите в предишното герои.

Депутат от ръководещия Социалдемократически съюз на Македония влезе в лек конфликт със собствен сътрудник от политическа партия „ Левица “ поради разменени нецензурни реплики.

Опозиционните ВМРО-ДПМНЕ и „ Левица “ упорстват за отменяне на предлагането, което - съгласно тях - значи директна „ асимилация и българизация на македонския народ “, изнудване и идно непрестанно възпрепятстване на процеса на европейска интеграция от страна на България.

Според ръководещите - преговорната рамка подсигурява „ отбрана на македонската еднаквост и език “ и бърз старт на договаряния за пълноправно участие в Европейски Съюз.

И през днешния ден дебатите в Република Северна Македония дебатите по така наречен „ френско предложение “ за начало на договаряния с Европейския съюз не престават. Разискванията в Народното събрание ще продължат поради двама неуспели да се изкажат депутати от опозицията през вчерашния ден.

След като приключат изявленията, Народното събрание би трябвало да гласоподава проектозаключения, направени от парламентарната група на ръководещата коалиция. Но не е ясно по кое време.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР