Стига сте питали кога ще превземем Бахмут.Това е посланието във видео

...
Стига сте питали кога ще превземем Бахмут.Това е посланието във видео
Коментари Харесай

Пригожин: Стига сте питали кога ще превземем Бахмут

Стига сте питали по кое време ще превземем Бахмут.

Това е посланието във видео с присъединяване на съветския предприемач Евгений Пригожин, в което той разисква войната в Украйна с бойци от частната му компания " Вагнер ".

" Всеки задава въпроса - по кое време ще превземете Артьомовск (Бахмут). В Артьомовск всяка къща е цитадела. Децата се бият за всяка къща. Понякога за повече от един ден. Понякога седмици наред за една къща. Превземат една къща, втора, трета ", споделя Пригожин.

Той недоволства и от въпросите, свързани с " пробиването на отбранителната линия ".

" Превземането на една къща през днешния ден - това е продупчване на отбранителната линия. А след тази къща има нова отбранителна линия. И не е единствено една. Колко отбранителни линии има в Артьомовск? Ако предположим, че са 500, евентуално няма да сгрешим ", съобщи той и " вагнеровците " отвърнаха с утвърдителни възгласи. " На всеки 10 метра има отбранителна линия ".   

В края на видеото бойците му се оплакват от липсата на бойни машини и боеприпаси, посредством които по думите им биха могли по-лесно да завладяват града.

Wagner`s Prigozhyn explains why he is unable to take Bakhmut - a line of defence every 10 meters, hundreds of lines of defence across the city. Russians lack armoured vehicles and equipment.
— Dmitri (@wartranslated)

Руската атака към Бахмут започва още през първите месеци на лятото. Превземане можеше да се трансформира в поредна крачка към завладяването на по-големи площи от Донецк. Окупацията на Бахмут загуби своето военностратегическо значение след украинското контранастъпление в Харков през септември и последвалото освобождение на Изюм и Лиман.

Въпреки това съветските войски, най-вече " вагнеровци " и неотдавна наети пандизчии (вторите са употребявани за " пушечно месо " ), не престават да настъпват към града приблизително с по няколко десетки метра дневно, пилеейки оредяващите артилерийски снаряди на съветската войска. Смята се, че Путин отчаятно се нуждае от победа на фронта, която да възвърне доверието у съветския народ в президента и армията. Кампанията против Бахмут е значима и за самия Пригожин, който разгласи желанието си да се впусне в съветската политика.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР