Стига се бързо, а сякаш светът е различен. Самият град

...
Стига се бързо, а сякаш светът е различен. Самият град
Коментари Харесай

Тетевен е уникален през пролетта

Стига се бързо, а като че ли светът е друг. Самият град Тетевен, несъмнено един от най-дългите в България, красиво ситуиран от двата бряга на бързата река Вит, е чист, спретнат и зелен, каквито не са доста у нас. Освен всичко друго, за туристите е елементарно – има задоволително табели, които указват главните места за посещаване.

Действа специфичен туристически център. Наред с приятните хотели и заведения за хранене, снабдени с био - и органик артикули – наложително би трябвало да се опитат месните и млечните артикули и фамозната тукашна ракия, която е по-добра от троянската, има и естествени атракции.

Основната забележителност е водопадът, който на процедура е на нагорнище в рамките на града. Около него е построен цялостен парк, добре екипиран с табели, беседки, пейки, алеи, тъй че екскурзиантът комфортно за него да може да се любува на изключителната естествена хубост в близост. През пролетта пейзажът е в действителност непостижим в зелената си мощност. И тъй като постоянно вали, добре поддържаната зона към самия водопад разрешава да не стопират визитите му. Нетипично за България, под самия водопад даже, има кошче за отпадък за пристигналите на пикник в самото подножие на стихията, които желаят да усещат капките върху себе си.

Водата носи пари от туризъм на Тетевен и с друга атракция. Това е едно от дребното места у нас, които специализират в планинския лов на риба. Това си е цялостен обособен туризъм, че и спорт. Апропо, в града има съвременни хотели със специфични подготвителни центрове, които разрешават всесезонен туризъм да се развива в града и общината и да носи работни места и положителни приходи на локалните хора.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР