Стената, която американският президент Доналд Тръмп възнамерява да построи на

...
Стената, която американският президент Доналд Тръмп възнамерява да построи на
Коментари Харесай

Тръмп почна да говори за красива стена с Мексико, докато заплашва с бюджета на САЩ

Стената, която американският президент Доналд Тръмп има намерение да построи на границата с Мексико, с цел да попречи на незаконните мигранти да проникват в Съединени американски щати, ще бъде красива и " художествено завършена " структура от стоманени релси. Това даде обещание Доналд Тръмп в персоналния си профил в Twitter - там, където американският президент постоянно кове политиката си.
" Демократите гръмогласно и ясно декларират, че те не желаят да строят бетонна стена. Но ние не строим бетонна стена, ние строим художествено завършена структура от стоманени релси, която дава прелестна панорама. Тя ще бъде красива и по едно и също време с това ще даде сигурност на нашата страна, каквато заслужават нашите жители ", съобщи американският президент съгласно БГНЕС.
По-рано един от основните съветници на Тръмп Стивън Милър съобщи в изявление за телевизия CBS, че президентът е подготвен на всичко, в това число и на отчасти прекъсване на работата на държавното управление, в името на финансирането на стената по границата с Мексико. Въпросът е в това, че Тръмп желае от Конгреса на Съединени американски щати 5 милиарда $ за нейното издигане, само че демократите отхвърлят да дават такава голяма сума. Те са съгласни единствено на 1,3 милиарда $. А представителят на Белия дом Сара Сандърс разяснява, че имало и други способи да се обезпечи финансиране, откакто Тръмп заплаши да блокира бюджета за новата година и да остави без финансиране някои федерални администрации.
На републиканците обаче не им доближават гласове за одобряване на бюджета за 2019 финансова година (започва на 1 октомври в САЩ), който още не е признат. Той би трябвало да бъде одобрен до 21 декември, другояче работата на към една четвърт от държавните институции може да бъде прекъсната поради неналичието на средства. В последните години това въобще не е толкоз необичаен случай и постоянно се стига до краткотрайни съглашения сред републиканци и демократи, преди да бъде дефинитивно утвърден бюджетът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР