„Stellar Pizza“ е ресторант, който е напълно роботизиран и произвежда

...
„Stellar Pizza“ е ресторант, който е напълно роботизиран и произвежда
Коментари Харесай

Робот прави пица на всеки 45 секунди

„ Stellar Pizza “ е ресторант, който е изцяло роботизиран и създава по една пица на всеки 45 секунди, написа „ Инсайдер “. Той е учреден през май 2019 година от трима някогашни чиновници на галактическата компания на Илон Мъск - SpaceX.

В момента „ Stellar Pizzа “ работи единствено в Джорджтаун, Сиатъл, само че възнамерява да се разшири до Лос Анджелис идната пролет. Поради пандемията от Covid-19 ресторантът не е отворен за гости, само че клиентите могат да поръчат доставка до дома или да вземат пицата си на място.

Тримата създатели на компанията, Бенсън Кай, Брайън Лангон и Джеймс Уахавайсън, са наели общо 23 някогашни чиновници на SpaceX, с цел да им оказват помощ да изградят изцяло автоматизирана машина за пица, която може да се побере в камион. Роботът може да подготви пицата от тестото до печенето за по-малко от 5 минути. След като стартира процеса, може да създава една пица на всеки 45 секунди.

„ Няма значение дали имате потребност от 35 пици за вашето празненство, просто поръчайте “, написа уебсайтът на компанията.

Клиентите на „ Stellar Pizza “ могат да поръчат артикули с чушки, канадски бекон, пилешко месо, италианска наденица, както и веган пица, а за какво не и единствено със сирене. Ако желаете да извършите своя лична пица, тя ще ви коства сред $12,75 и $20,95, а всяка съществена добавка ще коства надлежно сред $2,95 и $4,95 за зеленчуци и месни артикули.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР