Stellantis продължава електрическата си офанзива в Европа, но този път

...
Stellantis продължава електрическата си офанзива в Европа, но този път
Коментари Харесай

Jeep се отказва от „чистите“ бензинови и дизелови двигатели в Европа тази година

Stellantis продължава електрическата си атака в Европа, само че този път под прицела на еколозите са попаднали моделите на Jeep. Според информация на Autocar, американската компания ще предлага „ чисти “ бензинови и дизелови коли още едвам няколко месеца в Европа, а след края на 2022 година, клиентите ще могат да се възползват само от хибридни и електрически модели. Това, обаче няма да важи за Италия, където Jeep ще продължава да се продава с стандартно задвижване.
`Jeep

През вчерашния ден от Jeep показаха европейската версия на Grand Cherokee, която за разлика от американския си двойник ще се предлага само с хибридно задвижване, комбиниращо електромотор и 2.0-литров бензинов мотор. За съпоставяне в Съединени американски щати, същият модел се предлага с бензинов шестак и осмак.

`Jeep

Към момента в портфолиото на Jeep в Европа можем да открием още хибридите Renegade, Compass и Wrangler, последният от които се предлага и като plug-in хибрид. Очаква се точно тези версии да заменят дизеловите и бензиновите модели, а на по-късен стадий към тях да се причислят и напълно електрически версии. Според обещанията на Stellantis, първият сериен Jeepна ток ще бъде показан през 2023 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР