Стела Николова от ДБ критикува остро подаръкът, който направи варненския

...
Стела Николова от ДБ критикува остро подаръкът, който направи варненския
Коментари Харесай

Стела Николова, ДБ за подаръка за Гергов: Прокуратурата трябва да държи кмета Портних лично отговорен

Стела Николова от Демократична България подлага на критика остро подаръкът, който направи варненския общински съвет на Георги Гергов. 

" С 28 гласа „ за “, 15 „ срещу “ и 5 „ въздържал “ се, Общински съвет – Варна взе решение да трансферира акциите си в Пловдивския панаир на сдружението „ Пълдин Туринвест “ АД. Решението, реализирано от болшинството към ГЕРБ, е в прорез със мнението на министерството на стопанската система и изказванията, че става въпрос за скрита приватизация на панаира от страна на предприемача Георги Гергов.

Съветници от опозицията от Българска социалистическа партия, Демократична България и „ Възраждане “ се пробваха да разубедят сътрудниците си от болшинството с разнообразни доводи. Един от тях беше, че общината не е направила въобще стопански разбор на договорката, а е копирала този от предлагането на „ Пълдин Туринвест “ АД. Така излиза, че кметът на града Иван Портних се доверява напълно на частното сдружение, което получава акциите. Съветниците от ГЕРБ и съдружниците им обаче останаха непоклатими.

" Току - що Общински съвет- Варна в поименно гласоподаване одобри да трансферира акциите от " Международен панаир Пловдив " на сдружението на Георги Гергов.
28 гласа - " за " на Герб, БЗНС- Александър Стамболийски, 2 - ма от Вътрешна македонска революционна организация, Движение за права и свободи, и Светлан Златев и Апостол Апостолов.
15 гласа " срещу " - Демократична България, Българска социалистическа партия и Възраждане и Николай Евтимов от Вътрешна македонска революционна организация
5 гласа " въздържал се " - Воля и Съюз на демократичните сили
След съвсем двучасов спор решението бе ясно, защото не се одобри да бъде оттеглена точката.
Според Герб не било належащо да се гласоподава анулация на решението на Оценка за съвместимост - Варна от 2017г. Според мен трябваше, тъй като в този момент имаме две противоречащи си решения.
Ще забележим какво мисли регионалният шеф, който също е правист.
Днес Герб паднаха толкоз ниско, че подариха Пловдивски панаир на олигарх от Българска социалистическа партия.
Има запис на съвещанието в уеб страницата на Общински съвет, където можете сами да се уверите по какъв начин и кмет и общинските съветници от Герб се хвърлиха с озлобление да пазят частния интерес на Гергов и никакви причини на опозицията не бяха изслушани съществено.
Трагедията на всички тези общински съветници, които гласоподаваха през днешния ден за подаряването на Пловдивския панаир е, че те нямат свободна воля и повече няма да бъдат общински съветници.
Надявам се прокуратурата да държи персонално виновен кмета на Варна за несъблюдение 4 години и половина на решение на Общински съвет. "  

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР