Стефка Костадинова бе удостоена с Трофея на президента на Международния

...
Стефка Костадинова бе удостоена с Трофея на президента на Международния
Коментари Харесай

Стефка Костадинова бе удостоена с Трофея на президента на Международния олимпийски комитет

Стефка Костадинова бе удостоена с Трофея на президента на Международния олимпийски комитет. Най-високият приз в МОК бе връчен на ръководителя на БОК персонално от Томас Бах по време на визитата му в България.

 Tомас Бах окуражи София да кандидатства за хазаин на Зимните юношески олимпийски игри през 2024 година
Tомас Бах окуражи София да кандидатства за хазаин на Зимните юношески олимпийски игри през 2024 година

Министър Кралев връчи на Бах най-високото държавно отличие в региона на спорта „ Венец на спечелилия “

" Искам да поздравя Стефка Костадинова и да й благодаря за всичко, което прави за богатството на българския спорт, а и на международния като дипломат на страната ви на всички места по планетата. Тя е емблематична персона, емблема на спорта по света и за мен е чест да й връча Трофея на президента, който е доста специфичен. Наред с това, тази премия е извънредно самопризнание за цялостната активност на БОК, защото МОК високо прави оценка напъните на вашия комитет за разпространение на олимпийските полезности и идеали. Тази позлатена пластика изобразява живота на спортиста: от раждането му, през превъзмогване едно по едно на трудностите в живота, достижение по достижение, с цел да стигне до олимпийския връх. А над него към този момент няма предел, над него е небето..., " сподели Томас Бах преди да връчи премията в ръцете на Костадинова.

Президентът на МОК връчи и формален документ, с който се удостоверява признанието на БОК от МОК. Нашата централа е учредена през 1923 година и получава интернационално самопризнание година по-късно, само че в този момент МОК алегорично дава първокласно направения документ.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР