Стефка Костадинова бе удостоена с Трофея на президента на Международния

...
Стефка Костадинова бе удостоена с Трофея на президента на Международния
Коментари Харесай

Стефка Костадинова с Трофея на президента на МОК

Стефка Костадинова бе удостоена с Трофея на президента на Международния олимпийски комитет. Най-високият приз в МОК бе връчен на ръководителя на БОК персонално от Томас Бах по време на визитата му в България.

„ Искам да поздравя Стефка Костадинова и да й благодаря за всичко, което прави за богатството на българския спорт, а и на международния като дипломат на страната ви на всички места по планетата. Тя е емблематична персона, емблема на спорта по света и за мен е чест да й връча Трофея на президента, който е доста специфичен. Наред с това, тази премия е извънредно самопризнание за цялостната активност на БОК, защото МОК високо прави оценка напъните на вашия комитет за разпространение на олимпийските полезности и идеали. Тази позлатена пластика изобразява живота на спортиста: от раждането му, през превъзмогване едно по едно на трудностите в живота, достижение по достижение, с цел да стигне до олимпийския връх. А над него към този момент няма предел, над него е небето…, “ сподели Томас Бах преди да връчи премията в ръцете на Костадинова.

Президентът на МОК връчи и формален документ, с който се удостоверява признанието на БОК от МОК. Нашата централа е учредена през 1923 година и получава интернационално самопризнание година по-късно, само че в този момент МОК алегорично дава първокласно направения документ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР