Стефанова обясни, че по време на заседанието на СОС е

...
Стефанова обясни, че по време на заседанието на СОС е
Коментари Харесай

Грети Стефанова: ГЕРБ, Синя София и ИТН пазят Софекострой от публично представяне на информация

Стефанова изясни, че по време на съвещанието на СОС е направила предложение да бъде изслушан изпълнителният шеф на " Софекострой " Даниел Йорданов по отношение на настоящото положение на сдружението. " С гласовете на сътрудниците от ГЕРБ-СДС, " Синя София " и " ИТН " предлагането ми бе отхвърлено, с претекстовете, че аз като общински консултант мога да отида в приемното време на шефа и да получа информация, а не да му изгубвам времето ", изясни Стефанова, представена от Българска телеграфна агенция.

Исканията на общинския консултант са шефът да бъде изслушан пред представителите на софиянци и да изясни по какъв начин се разходват средствата, които в предишния мандат бяха " наляти " в сдружението. Стефанова напомни, че с гласовете на ГЕРБ-СДС, Вътрешна македонска революционна организация и Българска социалистическа партия, Столичният общински съвет е дал своя вот отпущането на заем в размер на 3,44 млн. лева

По думите на Стефанова това е най-непрозрачното общинско сдружение, което от години е известно със скандалните си финансови интервенции и с нежеланието да дава информация за тях. Очевидно някои сътрудници желаят тази непрозрачна процедура да продължи, сподели още тя.

През предишния мандат на СОС бяха прегледани четири отчета за повишение на контрола върху ръководството на общински сдружения. Целта на смяната е стягане на контрола върху ръководството на всички общински транспортни сдружения и повишение на доверието към работата им, както и по-добра отчетност на " Софекострой " ЕАД. Това е добра корпоративна процедура, която постоянно се употребява в огромни интернационалните компании, както и във всички търговски банки, в застрахователни сдружения и т.н, се показва в отчета за " Софекострой " ЕАД.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР