Стефанос Циципас трета поредна победа в последователни сетове и за

...
Стефанос Циципас трета поредна победа в последователни сетове и за
Коментари Харесай

Със стил: Циципас върза геврек на квалификант и оформи мечтан мач срещу Алкарас в Париж!

Стефанос Циципас трета поредна победа в поредни сетове и за трети път в кариерата си е четвъртфиналист на Ролан Гарос. Гъркът трябваше да потрепери в първата на мача си против квалификанта Себастиан Офнер, който дебютира на сходна фаза в шампионатите от Големия шлем, само че оттова насетне някогашният вицешампион в Париж наложи напълно волята си и победи с успеха след близо двучасов престой на корта - 7:5 6:3 6:0. С триумфа си международният номер 5 оформя мечтаният конфликт за място на полуфиналите сред себе си и Карлос Алкарас, като балканецът ще търси първата си победа против топ поставения, поради обстоятелството че е изгубил всеки от четирите им конфликта до момента.

Циципас претърпя непредвидени проблеми на старта в дуела, откакто австриецът, преодолял пресявките във френската столица, показва уменията си да осъществя печеливши удари от своя бекхенд и потегли с пробив в актива си. Впоследствие международният номер 118 доразви преднината си до 3:1 в своя изгода, когато обаче рисковата му игра с търсене на завършващи отигравания се изяви като нож с две остриета за по-нискоранкирания тенисист и той инкасира серия от грешки, довели до заличаването на преимуществото му.

Въпреки този миг, то Офнер не остана зависим на разочарованието от загубата на сервиса си и щурмува идното подаване на петия подложен в търсенето на рибрейк, но Циципас извърши извънреден минаващ удар от главната линия, когато трябваше да избавя брейкбол и отстоя своето. Оттам насетне самодейността в разиграванията принадлежеше напълно на някогашния финалист в шампионата, който въпреки и да пропусна първите си два сетбола при начален удар на квалификанта, то продължи да работи интензивно на ретур и в заключителния 12-и гейм пречупи отбраната на австриеца, откакто приключи офанзивите си от форхенд сполучливо и посредством пробив записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част Офнер имаше комфорта да пласира първия си сервис в корта, когато подаваше в началните минути и поддържаше паритета жив. Постепенно с течение на времето обаче началният удар на австриеца самобитно го изостави, при което геймовете му се трансфораха в лесна плячка за Циципас, чието показване в хода на срещата се развиваше прогресивно във възходяща линия, и той реализира единствения пробив за сета, с цел да усили водачеството си в общия резултат.

Третата част започва с гейм, изпълнен с грешки в играта на квалификанта, който към този момент даже самичък не вярваше в качествата си за освен това в мача, и за тенисист от ранга на гърка беше като " детска игра " да причисли към актива си подаването на съперника. С държанието си до края на дуела пък Офнер показваше на моменти значително индиферентност към протичащото се и прибягваше към къси топки, които в някои случаи даже не доближиха до мрежата, до момента в който международният номер 5 продължи ловко да следва тактическия си проект и подпечата крайния си триумф в мача със жанр, " връзвайки геврек " на намиращия се отвън топ 100 играч.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР