Стефанос Циципас се представя на приливи и отливи от началото

...
Стефанос Циципас се представя на приливи и отливи от началото
Коментари Харесай

Циципас продължава защитата на титлата си в Монте Карло

Стефанос Циципас се показва на приливи и отливи от началото на сезон 2022. Гъркът не се показа на нужното равнище на Мастърсите в Съединени американски щати, само че през тази седмица се завръща в Европа, с цел да отбрани купата си от шампионата в Монте Карло.

Във втория си дуел в Княжеството Циципас победи Ласло Джере с 7:5 7:6(1), с цел да завоюва мястото си на четвъртфиналите.

Masters 1000 QF number 13 for!

The defending champion edges out Djere 7-5 7-6(1) to return to the last 8 ⚡️
— Tennis TV (@TennisTV)
В началото на срещата Джере поддържаше доста високо равнище, като се създаваше убеждението, че е по-добрият на корта и даже доближи брейкбол, но не съумя да го материализира. С течение на времето силите се изравниха и първенецът стартира да играе все по-отпуснато, пробвайки да постанова своето движение. Сърбинът изглеждаше вцепенен на моменти и разумно грешките от неговата част на корта набъбнаха доста. С втория си сетбол Циципас постави точка на разногласието, като сграбчи откриващия сет.

Втората част имаше аналогично развиване с първата, като превъзходството несъмнено бе в интерес на сервиращите. Интригуващите мигове отсъстваха в хода на цялата част преди да се стигне още веднъж до начален удар на Джере за влизане в тайбрек, само че този път здравите нерви бяха на негова страна и той оцеля. В дългия гейм разликата в класите бе най-значима в хода на целия конфликт и с мощен форхенд уинър защитаващият първенец стигна до крайния триумф.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР