Стефанос Циципас се класира за четвъртия кръг на турнира по

...
Стефанос Циципас се класира за четвъртия кръг на турнира по
Коментари Харесай

Циципас в IV кръг в Маями, ще играе с руснак

Стефанос Циципас се класира за четвъртия кръг на шампионата по тенис на твърди кортове от сериите Мастърс 1000 в Маями (САЩ) с награден фонд от 8,8 милиона $. Поставеният под номер две в схемата представител на Гърция победи мъчно с 6:3, 4:6, 6:4 Кристиан Гарин за малко повече от два часа.

Циципас, който заема трета позиция в международната класация, направи решителен пробив за 5:3 в първата част, след което сервира сполучливо и поведе в резултата.

Чилийският тенисист се върна в дуела, откакто завоюва подаването на любимеца в десетия гейм на втория сет.

24-годишният Стефанос Циципас, който доближи до финала на Откритото състезание на Австралия по-рано през сезона, не позволи изненада и проби своя противник за 5:4, след което се възползва от първия си мачбол.

Гръцкият тенисист направи 30 печеливши удара и доближи до четвъртия кръг в Маями за четвърта поредна година.

Следващият противник на Циципас във Флорида ще бъде Карен Хачанов. Поставеният под номер 14 в схемата руснак отстрани Иржи Лехецка от Чехия след 6:2, 6:4.

" Просто желая да се насладя на триумфа. Последните няколко седмици бяха много сложни за мен. Щастлив съм, че сета обстановката се усъвършенства. Постигнах хубава победа против сложен съперник ", съобщи след дуела Стефанос Циципас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР