Стефанос Циципас с всеки изминал двубой демонстрира, че се чувства

...
Стефанос Циципас с всеки изминал двубой демонстрира, че се чувства
Коментари Харесай

В най-добрия си мач досега: Циципас отвя бивш полуфиналист за трета победа в Париж!

Стефанос Циципас с всеки минал дуел показва, че се усеща все по-добре на корта в Париж, което стана ясно и от днешното му показване, извело го до място измежду най-хубавите 16 в конкуренцията. Гъркът, който през 2021-ва година остана на един сет разстояние от трофея на Ролан Гарос, имаше задачата да срещне някогашния полуфиналист в надпреварата Диего Шварцман, само че за разлика от досегашните им шест конфликта, четири от които бяха приключили в интерес на международния номер 5, той нямаше каквито и да било проблеми, с цел да надделее в поредни сетове против " Ел Пеке " - 6:2 6:2 6:3. По този метод петият подложен в схемата подпечата класирането си за осминафиналите във френската столица, където му следва да срещне една от огромните сензации до момента в конкуренцията в лицето на квалификанта Себастиан Офнер.

Началото на дуела се оказа много продуктивно за Циципас, който още от първите разигравания в мача се стараеше да е нападателен със своя форхенд, като този му проект се ознаменува с триумф и пробивът в актива на подгласника от Аустрелиън Оупън не закъсня. Собствените подавания за гърка не представляваха никаква компликация да бъдат печелени, като той имаше комфорта да разчита на отличния си сервис, при което Циципас насочи фокуса си върху геймовете на 170-сантиметровия аржентинец, който трябваше да работи интензивно за спечелването на всяка една точка. Шварцман въпреки всичко откри сили след отразена брейкбол да се разпише в резултата, само че след това значително падна жертва на непредизвиканите си неточности в старанието да е нападателен и международният номер 5 отмъкна на още два пъти противниковия начален удар, както и загуби един път своя, преди да запише откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част двамата състезатели, взели присъединяване на Laver Cup през предишния сезон, когато балканецът даже завоюва директния двубой посред им, си размениха по един неуверен миг на сервис, но всекиго от тях заложи на мощните страни в играта си, с цел да отрази брейкбол. Постепенно с течение на времето обаче вездесъщата отбрана на международния номер 95 от дъното на корта издиша, като той издиша пред наложеното от Циципас движение и съобщи поредно на два пъти подаването си, с което любимецът в срещата се приближи на единствено един сет от успеха.

С настъпването на третата част тогавашният член на топ 10 към този момент очевидно беше навлязъл в оптимална кондиция за дуела и предоставяше нужната борба на гърка при надлъгването от главната линия, само че преломният миг настъпи в третия кръг, когато Циципас отрази три брейкбола, с цел да резервира подаването си, траяло маратонските 15 минути. С това си деяние някогашният вицешампион в Париж на процедура обезвери Шварцман, който все пак продължи да се бори, вярвайки, че е кадърен на поврат, но международният номер 5 подвигна прекомерно високо летвата и с качеството на ударите си в нападателен проект онагледи разликата в класите, с цел да постави точка на разногласието в дуела.

Cruising
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР