Стефанос Циципас продължи да създава магия на елитния тенис-турнир на

...
Стефанос Циципас продължи да създава магия на елитния тенис-турнир на
Коментари Харесай

Циципас отстреля Зверев и ще защитава титлата си в Монте Карло

Стефанос Циципас продължи да основава магия на елитния тенис-турнир на червени кортове от сериите „ Мастърс “ в Монте Карло, откакто се оправи с 2-ия подложен Александър Зверев на полуфиналите и е на една победа от сполучлива отбрана на купата си от 2021-а година.

Номер 5 в света се наложи с 6:4, 6:2, откакто показва необикновен темперамент и неотстъпчивост в решаващите моменти. В мача за купата негов противник ще бъде Алехандро Давидович Фокина (Испания), който по-рано през днешния ден спря похода на Григор Димитров (България).

Циципас капарира шоуто във френския курорт на Ривиерата още нощес, откакто направи необикновен поврат против Диего Шварцман (Аржентина) в трисетов трилър. Циципас завърши малко преди среднощ, откакто в последния сет изоставаше с 0:4, само че победи с 6:4. А през днешния ден се оправи с германеца Зверев за 75 минути, откакто още в началния сет сподели удивителна лекост и изпращаше Зверев към крайните линии.

Германецът се бори дълго, с цел да компенсира двата пробива, които позволи, само че в последна сметка Циципас завърши първия сет в 10и-я гейм. Във втория гейм обстановката беше сходна, гъркът проби още веднъж два пъти, с цел да си подсигурява своя четвърти край на Мастърс 1000.

Never in doubt
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР