Стефанос Циципас оформи своя своеобразен хеттрик в Монте Карло и

...
Стефанос Циципас оформи своя своеобразен хеттрик в Монте Карло и
Коментари Харесай

Принцът на Монако: Циципас разгроми Рууд и оформи своя хеттрик от трофеи в Княжеството!

Стефанос Циципас оформи своя самобитен хеттрик в Монте Карло и като че ли умерено може да бъде провъзгласен за новия тенис принц на Монако, поемайки щафетата от 11-кратния първенец Рафаел Надал. Третата купа на гърка евентуално пристигна най-лесно от останалите му в Княжеството, защото той реализира цялостен погром над Каспър Рууд и го лиши от опцията да се поздрави с дебютен трофей от сериите " Мастърс ".

Така Циципас към този момент дели второто място по брой титли в конкуренцията, израняввайки се с величия от ранга на Илие Настасе, Томас Мустер и Бьорн Борг. Днес гъркът беше на напълно друго равнище по отношение на съперника си, с което записа трета поредна победа над представител на топ 10 в хода на седмица, откакто преди този момент беше надиграл Александър Зверев и Яник Синер. Добрите вести за балканеца не свършват дотук, тъй като самият той ще се завърне още веднъж измежду най-хубавите 10 в света, като от на следващия ден ще бъде седми в класацията, изоставайки единствено на 25 точки от скандинавеца.

Срещата стартира с бърза замяна на сервис геймовете от двамата играчи, само че Циципас бързо пое контрола над дуела в своите ръце и доближи до три брейкбола благодарение на напълно изпълнено стоп воле. Последваха две чудесно построени точки от норвежеца, единствено че гъркът беше твърдо решен да пробие и извърши тази своя цел, изстрелвайки неспасяем форхенд по диагонала.

Следващото подаване на 12-ия в света не беше по никакъв начин елементарно и на него му се наложи да избавя три благоприятни условия за рибрейк, единствено че излезе изсъхнал от обстановката и поведе с 3:1 гейма. Психиката на Рууд несъмнено изглеждаше разтърсена и очевидно той не се усещаше удобно в едвам втория си край на това равнище, като пропусна два следващи дланови удара от рутинни позиции и 2-кратният първенец удвои задатъка си. Оттам насетне превъзходството на някогашния номер три стана още по-осезаема и неговатата серия доближи шест следващи гейма, с което беше поставена точка на първия сет.

Втората част се оказа в пъти по-оспорвана, което най-много се дължеше на доста по-агресивната игра на международния номер 10. Рууд разчиташе извънредно добре сервиса на своя конкурент и имаше цели шест точки за пробив в хода на сета, само че Циципас постоянно намираше най-хубавия си тенис в сюблимните моменти и постоянно отразяваше брейкболите със завършващи удари.

Стигна се до 4:4, когато най-сетне 12-ият подложен мина на нула през сервис гейма си и след това се възползва още от първия си мачбол в 10-ия гейм, пласирайки великолепен форхенд по правата, като по този начин можеше умерено да легне върху клея и да се наслаждения на момента - 6:1 6:4 за 1 час и 38 минути игрово време.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР