Стефанос Циципас надви в два сета Даниил Медведев в първия

...
Стефанос Циципас надви в два сета Даниил Медведев в първия
Коментари Харесай

Медведев преклони глава пред Циципас

Стефанос Циципас надделя в два сета Даниил Медведев в първия мач от Група “Андре Агаси” на Заключителния шампионат на ATP. 21-годишният грък завоюва конфликта на дебютантите със 7:6 (5), 6:4. Така Медведев не съумя да запише победа №60 за сезона и претърпя първо проваляне от Циципас,с лед като досега имаше 5 победи против него.

В първия сет нямаше нито един пробив и разумната развръзка беше тайбрек. Единствената точка за пробив в първата част се откри пред Циципас - още в първото подаване на руснака. В тайбрека Циципас поведе с 4:2 в резултата, само че финалистът от US Open изравни за 4:4. Гръкът направи нов мини-пробив за 6:5, а идната точка се оказа последна в първата част.

First win at the Nitto ATP Finals
First #ATPTour win over Daniil Medvedev

HUGE win for @StefTsitsipas

Watch on @TennisTV | #NittoATPFinals pic.twitter.com/ivzLW5rjKX
— ATP Tour (@atptour) November 11, 2019 Циципас изглеждаше по-свежият тенисист във втория сет и в седмия гейм пропусна две точки за пробив. При 4:4 Медведев още веднъж бе притиснат на личен сервис и този път не съумя да предотврати брейка. С гейм на 30 по-късно Циципас затвори сета, а с това и мача.

Довечера новият №1 в света Рафаел Надал (Испания) се изправя против миналогодишния първенец Александър Зверев (Германия) във втория мач от групата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР