Стефанос Циципас многократно е заявявал, че иска да дава добър

...
Стефанос Циципас многократно е заявявал, че иска да дава добър
Коментари Харесай

Циципас дари 10 хил. долара на фондацията на Свитолина


Стефанос Циципас неведнъж е заявявал, че желае да дава добър образец освен в мачовете си, само че и отвън корта и през днешния ден удостовери тези свои думи. Световният №6 е дарил сумата от 10 хиляди $ на благоворителната фондация на Елина Свитолина, чиято цел е да оказва помощ на младите украински тенисисти и най-много на тези, изгубили домовете си след началото на съветската инвазия.

Двукратният първенец от Мастърса в Монте Карло показа, че е решил да подкрепи самодейността, защото съгласно него това е доста благородно начинание, както и че се надява образецът му да бъде последван от още доста хора както в света на тениса, по този начин и отвън него.

„ Исках да оказа помощ на Украйна по най-хубавия метод, на който съм кадърен. Надявам се, че ще съумея най-малко малко да улесня ситуацията на младите украинци в този толкоз сложен за тях миг “ – сподели Циципас пред уеб страницата на фондацията.

От своя страна Свитолина благодари на миналогодишния финалист от Ролан Гарос и още веднъж насочи апел за поддръжка към нейните сънародници.

„ Винаги съм знаела, че Стефанос е освен страховит спорист, само че и човек с огромно сърце. Важно е освен какъв си на корта, само че и какви полезности изповядваш отвън него. Днес целият свят поддържа Украйна. Чувствам се доста горда от това, което вършат фамилията и приятелите ми и съм признателна на Стефанос за оказаната от него поддръжка “ – разяснява бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Токио.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР