Стефанос Циципас е новият шампион в Лос Кабос. Гъркът правеше

...
Стефанос Циципас е новият шампион в Лос Кабос. Гъркът правеше
Коментари Харесай

10-0: Циципас за пореден път съкруши Де Минор и вдигна първа титла за сезона в Лос Кабос!

Стефанос Циципас е новият първенец в Лос Кабос. Гъркът правеше доста разочароващ сезон по личните си стандарти, откогато доближи до разногласието за купата на Аустрелиън Оупън и оттова насетне можеше да се похвали със единствено един изигран край в Барселона, където беше победен от Карлос Алкарас, само че наподобява, че международният номер пет е назад в топ форма и го потвърди през цялата седмица на ATP 250 конкуренцията в Лос Кабос.

Циципас игра на извънредно високо равнище в мексиканския град и съкруши противници от ранга на Джон Иснър, Николас Джари и Борна Чорич, с цел да доближи до разногласието за трофея, в който се изправи против един от своите обичани противници, а точно Алекс Де Минор. Досега гъркрът държеше връх от 9:0 в директните си конфликти с първенеца от Акапулко, като през днешния ден още веднъж потвърди за какво вероятно е най-големият тенис призрачен сън за австралиеца, надигравайки го за десети следващ път - 6:3 6:4.

Team Europe’s Stefanos Tsitsipas wins his 10th ATP Tour singles title at Los Cabos.
— Laver Cup (@LaverCup)
Водачът в схемата завоюва откриващите си две подавания на нула и изцяло резонно се стигна до ранен пробив в негова изгода, с който се откъсна напред с 3:1 гейма. Фаворитът даже усили серията си на 10 следващи точки от сервис линията, само че Де Минор не падна духом и направи някои фамозни контриращи удари, с цел да реализира мигновен рибрейк.

Категорично обаче Циципас водеше темпото на игра и петият подложен просто нямаше отговор за мощните отигравания на съперника си, чиито уинъри се увеличаваха със стряскащо високи темпове и това разреши на по-високоранкирания играч да вземе 3 от идващите 4 гейма, с което си подсигурява спечелването на първия сет.

Балканецът усили още повече натиска по отношение на Де Минор при започване на втората част и всичко изглеждаше предрешено, откакто топ поставеният поведе с пробив и имаше цели три следващи шанса да удвои задатъка си, единствено че австралиецът показва свръхестествен демараж в няколко следващи разигравания и влезе в страхотна поредност, която го води до задатък от 4:3.

Все отново гъркът се опомни в точния момент и не даде нито гейм повече на противника си, лишавайки го от опцията да вземе нов трофей в Мексико, а самият Стефанос се поздрави със своята юбилейна 10-та купа в ATP Тура.

TSITSIPAS CHAMPION À LOS CABOS
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР